Riders Cup afsluttet med manér

05-11-2018 06:08

Første indendørs stævne nogensinde til Riders Cup blev afsluttet med en dansk sejr af juniorrytteren Camilla Mortensen i CSI** Equifirst Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Camilla Mortensen og Handybeat. Arkivfoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en svær bane, som tyske Klaus W. Holle havde sørget for til stævnets største klasse. Ud af i alt 32 startende ryttere, lykkedes det kun to ryttere at ride fejlfrit i hovedrunden. Det var danske Camilla Mortensen med Handybeat e. Heartbeat/Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen), og så var det nærmest legendariske tyske Jörg Naeve med Hh Fleur e. Darco/Bon Ami.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Jörg Naeve var den første i omspringningen. Han forsøgte at sikre sig sejren ved også at holde et godt tempo, men undervejs faldt der en bom. Det betød, at hvis Camilla bare kunne holde nerverne i ro og ride fejlfrit, så var hun sikker på en sejr. Det lykkedes hende! Selvom hun var over 7 sekunder langsommere end Jörg Naeve, så var hun fejlfri og dermed vinder af første indendørs CSI** Grand Prix til Riders Cup nogensinde, og Jörg Naeve måtte se sig slået af de noget yngre kræfter. 

I hovedrunden var det lykkedes en enkel anden rytter at ride fejlfrit på forhindringerne – det var Raena Leung med Folinde van het Slagershof e. Contact van de Heffinck/J’Attack d’El Pantrieye fra Hong Kong. Men da der indsneg sig en enkel tidsfejl, havde hun ikke mulighed for at forsøge at blande sig i toppen via omspringningen. Bruce Goodin fra New Zealand indtog fjerdepladsen med Backatorps Danny V e. Quasimodo Z/Lupicor foran svenske Magnus Jacobsen med Meluha S e. Jaguar Mail/Cardento.

Resultatet af CSI** Grand Prix kan ses her.

Dansk sejr i lille tur
I sidste klasse i lille tur blev det til sejr til Rikke Vingborg med Toftehøjs Camara e. Carmargue/Andiano (opdr. Berit og Jens Jensen), foran Shannon Mejnert Ketterle med Edeka’s La Vue e. Ludwig von Bayern/Acord II og Pernille Stribolt med Airborn e. Con Air/Graf Grannus.

Resultatet af klassen kan ses her.

DV-hingst sejrer i national klasse
Midt på dagen afholdt Riders Cup også de sidste to nationale klasser. I LA** blev det til sejr for Laura Baaring Kjærgaard med Chili Cornet e. Cornet Obolensky/Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen). Andenpladsen gik til Alberthe Studsgaard med Collinda Z e. Quinta Real/Collin L) og tredjepladsen til Laura Holck med Cayenne Mail e. Jaguar Mail/Come Back II (opdr. Mille Holck).

Resultatet af klassen kan ses her.  

MB** blev til gengæld vundet af avlshingsten Caballero e. Champion du Lys/Acord II med Christel May-Worre i sadlen. Kirstin Skjoldhøj red sig ind på andenpladsen med Heart of Gold e. Heartbeat/Solos Landtinus (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos) og Rikke Andersen red sig ind på trejdepladsen med China Blue P.

Resultatet af klassen kan ses her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen