Rideklubber lærer nyt

27-04-2014 11:00

Britt Carlsen

I dag er repræsentanter fra flere af landets rideklubber samlet på Comwell i Korsør til en informativ formiddag inden eftermiddagens repræsentantskabsmøde

En del repræsentanter for landets rideklubber i dag samlet i Korsør for at lære mere om træneruddannelsen og for at lære mere om brugen af Facebook. Samtidig er flere af rideforbundets sponsorer repræsenteret med en informationsstand.

Det var Lasse Kristensen, fysiolog cand,sient idæt og biomekanik som åbnede formiddagen med en gennemgang af Træneruddannelsen. Lasse Kristensen arbejder til dagligt med mennesker med fysiske problemer på sit ridecenter Tommysminde, og samtidig er han træner for flere amerikanske volticerer og for verdensmester Rikke Laumann.
Hvad er det så vi kan med træneruddannelsen? Det klubberne har behov for er en eller flere voksne der er uddannet til at undervise børnene i rideklubben, Det er voksne, som holder af børnen og har en evne til at samle dem op og få dem engageret og dygtiggjort.
- Vi oplever at vi har trænere, som er rigtig sultene efter viden, de har mange år på bagen som træenre ude i klubberne, og de har ikke en egentlig uddannelse bag sig, og de er meget åbne for at få nye infomationer, fortæller Lasse. Noget han opfordrer alle klubber til at holde fokus på er det forhold, at mange unge mennesker i dag mangler kropsfornemmelse og har en dårlig motorik.
- Det betyder også, at vi skal have styrket deres motoriske evner. Og vi skal have givet underviserne noget viden om fysiologi, så vi kan hjælpe børnene til at sidde rigtigt, ride rigtigt, og ikke komme til skade. Fx forklarede Lasse Kristensen, så skal vi have ryttere til at sænke hælen, skal man bede dem om at løfte tåen, så vil de træde hælene ned på den rigtige måde. Beder vi dem om at træde hælen ned, så spænder de muskulaturen omkring bækken/hofter og det er en fejl. Desværre har vi en stor del af børnene som motorisk og vægtmæssigt er blevet tungere, og vi tiltrækker også flere fra den tunge gruppe, for de kan ikke dyrke idræt, så søger de ridning, og det er også noget vi skal være opmærksomme på, sluttede Lasse.

Tips og triks på de sociale medier
En stor del af deltagerne markerede, at de var aktive på Facebook og at deres klub havde en Facebook side. Og Robert S. Andersen fra teknologisk institut center for Idé & Vækst anbefalede klubberne, hvordan de kunne bruge Facebook, gav gode tekniske råd, samt gav råd til at håndtere klubbens Facebook side, også når der opstår negative indlæg.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen