Rideforbundet bakker op om Team Danmark

18-06-2012 10:57
Ifølge avisen Politikens søndagsudgave er flere specialforbund utilfredse med støtten eller manglende støtte fra Team Danmark, rideforbundets formand Ulf Helgstrand er blevet interviewet til avisen

Har få uger før starten på årets store idrætsbegivenhed, OL i London, har enkelte specialforbund luftet deres utilfredshed med Team Danmarks støtteordning, hvor de idrætsgrene, der lige nu har størst medaljepotentiale er i Team Danmarks fokus. Og det forstår rideforbundets formand Ulf Helgstrand udmærket, han er i avisen citeret for at sige: »Det er jo altid sådan, at de, der har, vil have mere. Men et eller andet sted er det jo ikke gangbart, og jeg mener egentlig, at Team Danmark har lagt sig på et meget realistisk niveau. Det vil selvfølgelig gå ud over nogle af forbundene, men når man ser på Team Danmarks koncept som helhed, så skal de jo levere varen for at være med«. Dansk Ride Forbund modtager støtte til dressurrytterne, der har en OL medalje fra Hongkong i bagagen forud for dette OL, og lige pt. ser ud til igen at have en medaljechance i ridesportens glansdisciplin. Team Danmarks direktør, Michæl Andersen, tager også til genmæle i avisen, han understreger, at Team Danmark gør det, eliteorganisationen er skabt for - at støtte eliten. Og i dag modtager 30 forbund støtte til deres elitearbejde. »Men i Team Danmark siger vi, at et forbunds potentiale skal kunne udfoldes inden for få år, hvis vi skal støtte. Man skal ikke have meget langt til succes, og det er den vurdering, vi har taget, understreger han i Politiken.

Info

Team Danmark og ridesporten
Team Danmark støtter og udvikler eliteidrætten i Danmark. Konkret samarbejder eliteorganisationen med 31 forskellige sportsgrene og støtter omkring 1.000 af Danmarks bedste atleter.

Dansk Ride Forbund og Team Danmark samarbejder om udviklingen af de bedste ryttere, som har muligheder for at tage medaljer ved de største internationale mesterskaber som OL og VM. I øjeblikket er samarbejdet især fokuseret på de bedste dressurryttere, men frem mod OL i Beijing støttede Team Danmark også Military ryttere.

Team Danmark støtter desuden talentudviklingen i ridesporten, og har været med til at udvikle det aldersrelaterede træningskoncept i ridning.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen