Rid stævne derhjemme

30-03-2020 13:48

Astrid Sørensen

I denne tid, hvor verden er lukket ned og alle stævner derfor også er aflyst, kan det være svært at bevare stævneformen. Læs med her og hør, hvordan du alligevel kan holde stævneformen ved lige

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Du kan sagtens ride en form for stævne derhjemme.

Hvis du vil øve dig på dressuren, så start med at lave en opvarmning med din hest, som du ville opvarme til stævne. Herefter rider du et dressurprogram igennem, mens du får én til at filme dig.
Du kan enten vælge at ride et program på det niveau, du normalvis rider på, men ellers kan du prøve at ride en sværhedsgrad højere, end du plejer, og derved få noget mere træning på det niveau.
Send efterfølgende videoen til en person, evt. en ven/veninde, der rider på ca. samme niveau, som dig selv, og få ham/hende til at bedømme dit ridt og komme med noget konstruktiv kritik, som en dommer ville gøre det. Herefter kan du jo bedømme hans/hendes ridt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man hellere vil øve sig på springningen, kan man sætte en springbane op derhjemme i en passende højde. Her kan man vælge at øve sig på tidsspringning, stilspring osv.
Man kan jo eventuelt også optage springrunden og sende den til en person, som vil bedømme den f.eks. ved at give en stilkarakter og nogle tips, der kan forbedre din springning.
For ponyspringryttere kan man også sende en video med en stilspringningsrunde til A-banedesigner mm., Per Frid. Læs mere om det i en anden artikel fra Ridehesten.com her.

Såfremt, man har tiden i stalden til det, kan man jo også groome hesten f.eks. ved at vaske den og øve sig på at sy rosenknopper.

Selvom det er en svær tid, er der rig mulighed for at holde stævneformen ved lige, så du er klar til at komme ud og starte stævne, når situationen bliver normal igen. God arbejdslyst!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen