Rejsen mod Paris starter i Herning

23-12-2023 07:41

Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning og ECCO DWB Five Star Dressage bliver en værdifuld del af dressurrytternes forberedelse mod OL i Paris

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro vandt Grand Prix Kür i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

For de dressurinteresserede byder Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning på en helt særlig oplevelse. MCH Messecenter Herning med Jyske Bank Boxen og KRAFFT Arena danner rammen om ECCO Five Star Dressage samt 3-stjernet dressur i både stor og lille tour fra den 7. til 10. marts 2024.

Den 5-stjernede dressur vil tiltrække alle de danske profiler i kombination med flere udenlandske ditto. Og netop ECCO DWB Five Star Dressage bliver en vigtig og værdifuld del af rytternes forberedelse mod OL i Paris til sommer. 

Elitesportschef Anne-Mette Binder glæder sig over Dansk Varmblods store satsning på 5-stjernet dressur i Boxen til marts.

– Det er helt uvurderligt for dansk elitedressur, at vi har store internationale stævner som Five Star Dressage og World Cup på hjemmebane, indleder hun, og fortsætter: – At det er vigtigt skyldes mange ting. Det er altid fantastisk for rytterne, at have publikum i ryggen. Det har de, når de rider i Danmark, det er helt exceptionelt.

Anne-Mette understreger også, at stævner på hjemmebane sparer rejsetid for rytterne, og samtidig er en kortere transporttid til stævnepladsen betydningsfuldt i forhold til hestenes velfærd.

– World Cup- kvalifikationerne er sammen med stævnet i Herning og andre indendørs FEI-stævner et meget vigtigt led i rytternes forberedelse frem mod forårets og sommerens iagttagelses- og udtagelsesstævner, som vi offentliggør i forbindelse med udgivelsen af vores sportsplan, som ligesom tidligere år kommer ved årsskiftet, fortæller Anne-Mette.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth vandt Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ændring i programmet
De tidligere år har DWB Five Star Dressage bestået af Grand Prix og Grand Prix Kür. I år har elitechefen udtrykt ønske om, at det bliver ændret til Grand Prix og Grand Prix Special, og det ønske har Dansk Varmblod efterkommet.

– Det er vi taknemmelige for, understreger Anne-Mette og uddyber: – Specialen afgør holdkonkurrencen ved OL, der afvikles efter samme koncept som ved OL i Tokyo. Eneste forskel er, at der bliver en ekstra dag mellem hesteeftersynet og første konkurrencedag i Grand Prix. Det er ikke altid så let for rytterne at få adgang til at ride Specialen ved stævner på den øverste hylde. Også derfor bliver stævnet i Herning vigtigt for rytterne, for Specialen er afgørende for holdresultatet ved OL.

– Vi samarbejder gerne med rideforbundets eliteafdeling for at skabe de bedst mulige betingelser for et godt dansk resultat ved OL, indleder Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth, og han fortsætter: – For Dansk Varmblod er det en stor økonomisk satsning at afvikle 5-stjernet dressur, men heldigvis har vi nogle entusiastiske sponsorer, som bakker op om dressursporten og vores satsning. Det er vi meget taknemmelige for. Samtidig ved vi også, at vores eliteryttere giver deres opbakning til stævnet, og kommer med deres topheste, så publikum kan få den store oplevelse med, når de kommer til Dansk Varmblods Hingstekåring. Det syntes jeg, er super positivt. 

Se programmet med meget mere og køb billetter.

/Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen