Rehoff nomineret til Årets Sportsnavn

15-01-2024 13:07

Trine Askjær-Jørgensen

Caroline Rehoff Pedersen er på baggrund af sine mange, flotte resultater i 2023 nomineret til Folkebladets Årets Sportsnavn, som uddeles den 23. januar. Se hvor du kan stemme henne

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

22-årige Caroline Rehoff Pedersen har i år redet sit første seniorår, og her har hun leveret mange, flotte præstationer. Året startede ud med en debut i World Cup, og i foråret skrev hun sig i historiebøgerne, da hun leverede den 160. fejlfrie runde nogensinde i Hamborg Springderby og blev nr. 2. Senere på året blev det til flere senior-nationsspringninger og starter ved flere World Cup-kvalifikationer samt en nominering til prisen Årets Fund 2023.

Nu er den unge springrytter fra Viborg nomineret til endnu en pris, nemlig Viborg Stifts Folkeblads pris "Folkebladets Årets Sportsnavn 2023", som gives til en atlet, et hold, en træner eller en leder fra Viborg Kommune eller med tydelig tilknytning til kommunen, som i det forgangne år har ydet en præstation, som har gjort Viborg Kommune ære. En præstation, som har sat Viborg på landkortet nationalt eller internationalt.

Prisen gives ikke nødvendigvis til verdensmestre eller udøvere på absolut eliteniveau, men kan også gives til en person, et hold eller en klub, som i det seneste år har præsteret over evne og har leveret resultater, som overstiger forventningerne. Præstationen skal dog være udfoldet på et elitært niveau.

Forløbet omkring prisen har været i gang siden slutningen af 2023. I december kunne læsere og brugere indstille kandidater til Viborg Stifts Folkeblad. Disse indstillinger er blevet tilføjet sportsredaktionens liste, hvorefter antallet af kandidater er blevet kogt ned, så fire kandidater kæmper om prisen, som uddeles den 23. januar. De nominerede er:

  • Håndboldklubben Bjerringbro FH
  • Fodboldspiller Anton Gaaei
  • Springrytter Caroline Rehoff Pedersen
  • Crosstriatlet Jens Emil Sloth Nielsen
Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen med Calvin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Viborg Stifts Folkeblad skriver følgende om nomineringen af Caroline Rehoff Pedersen:
"Hun er for første gang kandidat til prisen som Folkebladets Årets Sportsnavn, men hvis hun fortsætter sin udvikling, så er det ikke sidste gang. Springrytteren fra Viborg har i 2023 taget skridtet op til seniortilværelsen med en imponerende hastighed. Hun har gjort det rigtig flot ved World Cup og opnåede et foreløbigt højdepunkt i karrieren, da hun i løbet af sommeren blev den første dansker, der red fejlfrit ved Hamburg Springderby, der regnes som verdens sværeste springkonkurrence.

Præstationen rakte til en imponerende andenplads for rytteren, der også formåede at blive en del af et stærkt kandidatfelt til Danmarks Ældste Idrætspris – Årets Fund – hvor hun dog måtte se håndboldstjernen Simon Pytlick og fodboldstjernen Rasmus Højlund ende foran hende. Faktisk har resultaterne i 2023 været så gode, at hun formåede at opnå nok til en kvalifikation til OL i Paris, men den enlige danske plads er tildelt Andreas Schou".

Afgiv din stemme
Uddelingen af prisen finder sted til Sportsgalla 23. januar i Tinghallen i Viborg og er arrangeret af Viborg Byråd og Viborg Idrætsråd, men inden da kan man ved at stemme på viborgfolkeblad.dk være med til at bestemme, hvem der skal have overrakt diplomet, præmien og æren.

Det er resultatet af denne afstemning, som slutter fredag den 19. januar, kombineret med en votering i en jury bestående af borgmester Ulrik Wilbek og folkebladets sportsredaktør, Danni Kristensen, som afgør, hvem der skal have prisen.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen