Populære præsentationsklasser

08-03-2024 17:08

En af de værdifulde traditioner ved Dansk Varmblods Hingstekåring er præsentationsklasserne af de kårede dressur- og springhingste, som trækker mange avls- og sportsinteresserede

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.coms Præsentationsklasse af dressurhingste blev afviklet i Boxen og kommenteret af beriderne Mette Svare Ehlers og Rune Willum Hansen, som gav ekvipagerne komplimenter med på vejen, alt imens publikum også kunne nyde godt af deres mange kommentarer om i uddannelse af dressurhesten.

Her kom 26 avlshingste fra landets hingstestationer inklusiv et par nykårede, udenlandske hingste på banen tre ad gangen, hvor hingstene blev vist i øvelser svarende til deres alder og uddannelsesniveau. Hingstene repræsenterede en aldersspænd på 4-11 år og blev i øvrigt redet af ryttere af fem forskellige nationaliteter. Særligt var de nykårede 4-års og ældre hingste stærkt præsenteret i den populære klasse.

Anden og sidste chance for at se Ridehesten.coms Præsentationsklasse i dressur er lørdag kl. 13.30 i Hal E, hvor der er tilmeldt 34 aktive avlshingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.coms Præsentationsklasse af springhingste fandt sted i Hal E og havde deltagelse af fem hingste. Her stod berider Johnny Hansen ved mikrofonen, og han indledte med at fortælle, at springbane var den samme som ”altid”, da den giver mulighed for at hingstene kan vise præcis det, dommerne gerne vil se. Den giver bl.a. mulighed for at vise, hvordan hesten går, hvor regulerbar den er, dens teknik samt rideligheden.

– Det vigtigste, vi kigger efter, er, at hingsten har en god galop, som betyder, at den er regulerbar og har selvbæring, så det ikke er rytteren der ”bærer” hesten rundt på banen.

Fem hingste i alderen 5-7 år blev vist i dagens klasse. Næste chance for at se, Ridehesten.coms Præsentationsklasse af springhingste er lørdag kl. 17.00 i Hal E.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen