Populær svensk hjemmesejr i Falsterbo

13-07-2014 17:09

Britt Carlsen

Jublen ville ingen ende tage, tilskuerne fik hvad de kom efter i den afsluttende springning Longines Falsterbo Grand Prix da Alexander Zettermann satte toprytterne til vægs i en forrygende omspringning

Den afsluttende springning i Falsterbo, Grand Prix'en var igen i år skueplads for en forrygende kamp om de ialt 200.000 euro i præmiepenge i klassen sponsoreret af Longines. Det lykkedes for Andreas Schou og Lenardo der Kleine at kvalificere sig til klassen, hvilket absolut ikke er en let opgave. I Grand Prix'en fik parret 8 fejl og kom dermed ikke ind i anden runde, hvor de 11 højstplacerede ryttere fra gundomgangen mødtes på en reduceret bane og så blev tiden en afgørende faktor. 

Det unge, svenske stortalent Alexander Zettermann var den føste af ialt ni fejlfrie ryttere, som kom på banen. Han var lynhurtig, små vendinger hvor det var muligt og konstant i en god rytme med et godt blik for afstande overvandt han den ene forhindring efter den anden og publikum red med ham. Da han susede fejlfrit over målstregen med Cafino e. Cardento skyllede jublen ned over ham. Da omspringningens anden svensker Niklas Arvidsson fik et stop på Click and Cash, så var der blot tilbage for publikum at håbe på, at Zettermanns tid kunne holde til enden - det kunne den.

Det var bestemt ikke fordi rytterne ikke forsøgte, men Zettermann havde sat et tempo, som ikke kunne nås. Kun een rytter var hurtigere, amerikanske Ashlee Bond, men hun havde 8 fejl (fire i hver runde).

Tyske Andre Thieme og Contanga kom ind på andenpladsen efterfulgt af hollandske Jur Vrieling og Zirocco Blue VDL.

Se resultatet af klassen her  

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen