Pony skal være master i Hubertusjagt

04-11-2023 16:34

Annika Knudsen Lorentsen

Iben Willum Dannerbro og ponyen Sweets Mullaghmore ska være bagmaster ved morgendagens Hubertusjagt, og det er første gang i historien, at en pony får den vigtige rolle i jagten

Copyright Ridehesten.com
Sweets Mullaghmore i aktion. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I morgen finder årets Hubertusjagt arrangeret af Sportsrideklubben sted, og det bliver en historisk dag for Iben Willum Dannerbro og ponyen Sweets Mullaghmore, og for Hubertusjagten. 

Det er nemlig første gang i historien, at en pony skal være master. I år skal ekvipagen være bagmaster, mens de næste år skal ride i spidsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den lille kategori II-pony er kommet fra Irland, hvor den havde haft et svært liv med mishandling og uden at blive brugt til noget. Da han kom til Danmark var han svær, og det har været en lang kamp at komme af med de traumer, han har båret med sig. Den 16-årige irske pony rides af både Iben Willum Dannerbro og Rosa Kristiansen, og har resultater i både jagt, military, dressur og springning. 

Nu er han altså kort sagt en supercool pony, som er klar til at styre flokken af heste, der deltager i årets Hubertusjagt. Hubertusjagten finder sted i Dyrehaven nord for København i morgen, og den kan I læse mere om her.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen