Politiker Michael Monberg om Viegård-sag

12-10-2023 13:40

Annika Knudsen Lorentsen

I et længere interview udarbejdet af MVmdcc.com sætter politiker Michael Monberg ord på problematikkerne omkring Viegård-sagen

Copyright Ridehesten.com
Michael Monberg. Foto: Pressefoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

Marcus Vigilius Brendstrup og MVmdcc.com tog i forbindelse med demonstrationen i København i søndags fat i Michael Monberg fra Alternativet, og det kom der et længere interview ud af som tog udgangspunkt i sagen ved Viegård Stutteri.

Her berøres problematikkerne i systemets håndtering af vanrøgtssager, og det er en stor udfordring, at dyrene falder ned mellem to stole fortæller Monberg blandt andet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er fordi dyrene på en eller anden måde ikke eksisterer som individer i vores retssystem, de er ting. De falder ned mellem to stole, for vi ved jo godt, at de ikke er ting, men de er heller ikke mennesker, forklarer han. Han sætter ligeledes ord på, at det er problematisk, at kontrolbesøg hos eksempelvis stutterier normalt anmeldes inden kontrollen. 

–  Kontrollen udebliver jo, når man laver anmeldte kontrolbesøg. Det man kontrollerer, vil så være det pænest mulige, forklarer han blandt andet med henvisning til de første kontroller af stutteriet. Se hele interviewet nedenfor.

Læs desuden mere om demonstrationen her.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen