Politihelikopter fik hoppe til at abortere

27-10-2017 11:34

En ifolet hoppe aborterer Casall Ask afkom efter at være blevet skræmt af lavtflyvende politihelikopter. Nu får stutteriet erstatning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under jagten på en narkokurér tilbage i marts måned måtte en svensk politihelikopter flyve i uventet lav højde på grund af dårlige vejrforhold. Ifølge politirapporten var det nødvendigt at flyve blot 150 meter over jorden for ikke at tabe køretøjet af syne.

Men det fik fatale konsekvenser, da helikopteren bragede hen over et stutteri  den svenske by Skara. Flere heste på stutteriet blev skræmt af det meget høje støjniveau fra helikopteren, og for en drægtig hoppe blev situationen endnu værre, da hoppen to dage senere fik en spontan abort. Det skriver SVT Nyheter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Får erstatning
Føllet var blot ni uger fra forventet fødsel, og der var allerede en mundtlig aftale om køb af Casall Ask-afkommet. Stutteriet vil nu få en erstatning på 150.000 SEK, der ifølge stutteriets advokat er markedsværdien på et sådan føl.

Ifølge Rolf-Göran Bengtsson, som ejer stjernehesten Casall Ask, er 150.000 SEK dog ikke meget for en fremtidig elitespringhest. Men han udtrykker samtidig sin dybeste medfølelse for stutteriets tab.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen