Pieter Devos' Apart pensioneres

26-08-2022 09:30

Annika Knudsen Lorentsen

Belgiske Pieter Devos har annonceret pensioneringen af den 17-årige vallak Apart, som han har stor succes med i international springsport

Copyright Ridehesten.com
Pieter Devos og Apart ved World Cup-finalen i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvert eneste år pensioneres nogle af sportens topheste, og nu er turen kommet til den 17-årige vallak Apart e. Larino/ Burggraf, som har haft stor succes i springsporten. 

Det har han med belgiske Pieter Devos i sadlen, og sammen har de eksempelvis vundet 5-stjernet Grand Prix i Bordeaux i 2017, den 5-stjernede World Cup i Stuttgart i 2018 og 2019, ligesom de har flere andre store sejrer på CV'et. Sammen deltog ekvipagen også ved World Cup-finalen i Göteborg i 2019. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Pieter Devos skriver følgende på sin hjemmeside

"Apart har været en fundamental hest i min karriere og en sand sportspartner og holdkammerat. Han viste altid stort mod og intelligens i ringen, og jeg stolede på ham uden undtagelse og jeg følte, at han stolte på mig. Sammen har vi haft nogle uforglemmelige minder og jeg kunne ikke være mere stolt af, hvad han har opnået i sin karriere. En stor del af hans succes var på grund af hans tidlige træning fra min kone Caroline, og tilliden fra Stal Hendrix da han kom til vores stald. Han har uden tvivl været en del af vores familie, en som altid vil være speciel for os. Vi skylder ham den største tak, og at pensionere ham glad og sund er den største gave vi kan give ham, og det mindste jeg kan gøre. Han har allerede haft en år i marken med sin ven Espoir, og at de kan leve sammen er et afsluttende kapitel for disse to stjerner."

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen