Petersen jagter pigerne

07-06-2014 15:27

Britt Carlsen

Lone Bang Larsen og Mikala Münther Gundersen lavede fejl i DM's anden afdeling, og da Lars Petersen var sikkerheden selv og vandt anden afdeling, er mesterskabet igen vidt åbent

Selvom Lars Petersen og Mariett e. Come Back II (Gunnar Moustsen) sejrede i dagens DM-afdeling i Grand Prix Special, så er det fortsat Lone Bang Larsen og Fitou L (Karsten Bundgaard) som fører i den samlede stilling med Lars knap tre procentpoints efter.

Det blev ellers vanvittig spændende i dag, for i topkampen lagde Agnete Kirk Thinggaard ud med et fejlfrit ridt på Jojo AZ til 72,539% og det satte konkurrenterne under pres, for Agnete sluttede Grand Prixen på en fjerdeplads, og som dagen udviklede sig, blev resultatet, at hun i dag sluttede på tredjepladsen og holder sin samlede 4. plads, men nu med tæt kontakt til bronzemedaljen. - Vi var i går ikke så langt fra de tre førende, så jeg jeg fik sat mig selv under pres i dag, men det fungere også godt for mig, fortæller Agnete med et stort smil, mens sveden glinser på panden efter deres ridt i varmen. Den første dag var han lidt frisk, i dag lidt mere mat, men jeg har også kun redet ham til stævne ude en gang, så nu er vi ved at finde ud af hvordan vi skal forberede ham i opvarmningen, fortæller hun. Det var parrets tredje Special. - Han er sådan en kammarat, man kan ikke finde en bedre lærehest, han er så praktisk og gør tingene fantastisk. Jeg glæder mig meget til finalen i morgen, for jeg har sådan en sjov kür, slutter Agnete Kirk Thinggaard.

Favoritterne fejlede
Af de tre medaljeaspiranter var Grand Prix-vinder Lone Bang Larsen først ude. Hun var tilfreds med sit ridt i Specialen, men - Jeg fik lavet lidt for mange fejl, erkender hun. Første fejl kom da Fitou L sprang an i overgangen fra passage til travøgning, så kom Lone stærkt tilbage i passage og piaffe øvelserne, men blev igen sat tilbage, da hun lavede en lille fejl i 2'erne og lavede 11 ettere på midterlinjen istedet for 9. 74,02% gav hende andenpladsen i dagens klasse. 

Lones fejl gav en åbning til Mikala Münther Gundersen og My Lady e. Michellino der startede fremragende med flot travers og øgninger, men hun lavde samme fejl i overgangen fra passage som Lone. Hoppens passage er imponerende, men i den anden piaffe stivnede hun og det kostede værdifulde point. Det samme sket en serien af etterchangementer som var særdeles flotte, men med to ekstre. - Hun var super gående og gjorde sig sådan umage. Hun lavede de mest sindsyge flotte ettere og så lige to ekstra. Hun var ellers så god at ride på derinde med mange højdepunkter, men det var bare ærgerligt med de fejl, erkendte Mikala, der lå på 76% efter travprogrammet, men sluttede med 72,451 det giver hende en tredjeplads i den samlede stilling, 

Lars Petersen kom på banen som sidste rytter, og han satte i høj grad sine kvindelige konkurrenter under pres med et fejlfrit program i dyb koncentration der blev vurderet til 74,41% og det gav ham sejren og rykkede ham op på en samlet sølvplads. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen