Patrik Kittels Deja skal fremover være avlshoppe

02-05-2020 11:03

Annika Knudsen Lorentsen

OL, EM og World Cup - det er nogle af de højdepunkter som svenske Patrik Kittel har haft med hoppen Deja, som nu er 16 år og skal indgå i avlen på fuldtid

Copyright Ridehesten.com
Patrik og Deja ved OL i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Deja e. Silvano/Blue Hors Don Schufro har haft stor succes på de internationale dressurbaner med svenske Patrik Kittel, men sidste år pådrog hun sig en skade, og allerede her forsøgte man at ifole hoppen. Nu er det officielt at hoppen pensioneres for at indgå fuldtid i avlen. 

– Det vil tage for lang tid at beskrive hende personlighed og hendes vilje til at arbejde. Desværre er hun aldrig blevet helt i orden efter hendes uheld og efter at have gjort så meget for mig og for Marie Haward, har vi besluttet, at hun nu skal være mor på fuld tid, fortæller Patrik Kittel i følge St-georg.de.

Hoppen ejes af Marie Haward, og hun har kunnet følge med i at hendes hoppe har opnået det ene flotte resultat efter det andet. I 2016 blev Patrik Kittel og Deja placeret som nr. 16 ved OL i Rio, i 2018 blev de nr. 4 ved World Cup-finalen i Paris, ligesom de er blevet topplaceret i mange internationale klasser på højeste niveau.

Hoppen har allerede prøvet at være mor, for i 2008 fik hun hoppeføllet Diva e. Richfield. Diva har gået internationale klasser med Patriks kone Lyndal Oatley og er opdrættet af Marie Haward.

Copyright Ridehesten.com
Ekvipagen ved Falsterbo Horse Show 2018. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner