Pas på dine heste i aften (Fyrværkeri)

31-12-2021 11:22

Christine Krogh Frausing
Skribent

I dag er det sidste dag i år 2021, og det er lig med nytårsfester, og fyrværkeri. De høje lyde og lysglimtene har allerede stået på i et par dage, men i aften kulminerer det, så husk at passe på din hest!

Copyright Ridehesten.com
Foto: Stockexpert
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da det i dag er d. 31 december, kan det for mange firbenede væsner være en ubehagelig dag, husk derfor at tage dig af dem, så de kan komme bedst muligt igennem aftenen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange steder i landet kan der allerede nu høres høje brag, og festlighederne fortsætter til ud på natten, men husk at passe på din hest i aften, når det hele kulminere omkring midnat. Ridehesten.com har bragt et par artikler omkring hvordan du bedst muligt passer på din hest, og du kan blandt andet tænde en radio i stalden, så hestene kan lytte til blid musik. Husk dog at vælge en radiokanal der ikke sender fyrværkeri omkring midnat, da formålet så er tabt. 

 

Info

Lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, jf. lovbekendtgørelse nr. 363 af 9. april 2013, er der foretaget nogle ændringer i 2014 og 2016, som gør at brug af fyrværkeri nu kun er tilladt fra 27. december til og med 1. januar.
Lovbekendtgørelsens § 40 og 41 er især relevante for hestehold:
§ 40 Ved enhver anvendelse af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler skal der udvises forsigtighed for at minimere risikoen for skader på personer og værdier og gener for det omgivende miljø
§ 41 Anvendelse af fyrværkeri må ikke finde sted i mindre afstand end 100 meter fra landbrugsbygning med hold af dyr, hundekenneler og andre dyrehold samt arealer med udegående dyr.
Kilde: retsinformation.dk
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen