– Pas bedre på elevhestene

01-05-2020 15:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Uden elevheste ingen rideskole.
Helle Knudsen driver rideskolen under Den Hele Ekvipage Horse Center på Djursland. Hun behandler sine elevheste, som de primære medarbejdere, og det betyder, at de får afspadsering, de har overarbejde, sundhedsordninger osv. for at kunne fungere optimalt i mange år (video)

Copyright Ridehesten.com
Helle Knudsen. Arkivbillede: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi skal se og behandle elevhestene som vores primære medarbejde. Vi skal sætte deres velfærd øverst, for uden dem kan vi ikke uddanne fremtidens ryttere, siger Helle Knudsen fra rideskolen ved Den Hele Ekvipage på Djursland. 

Til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 holdt Helle Knudsen et foredrag under Ridehestens foredragsrække "Udvid din horisont med Ridehesten". Foredraget handlede om, hvordan hun driver en rideskole med høj hestevelfærd, alsidig undervisning og en økonomi, som hænger sammen. For det er ikke bare sådan lige, som de fleste rideskoler nok kan nikke genkendende til. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Helles rideskole har eksisteret i fire år, de har cirka 55 elever, otte elevheste og to faste undervisere. De er en privat rideskole, hvor alt undervisning foregår udendørs. 

– Eleverne skal lære HVORFOR og ikke kun hvordan. Samtidig med at de lærer at ride korrekt, skal de også få en forståelse for indlæringsteori, hestens biomekanik og adfærd. Det handler om hele hesten og ikke kun ridningen, fastslår Helle Knudsen. 

Copyright Ridehesten.com
En elev og elevhest prøver kræfter med agility på rideskolen (arkivbillede). Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder

Se flere videointerviews fra Ridehestens foredragsholdere fra årets hingstekåring på vores YouTube-kanal her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen