Pararytterne med flotte placeringer

16-12-2023 17:35

Det internationale paradressurstævne i Holland blev i dag rundet af med en kürfinale og flere toppræstationer fra de danske ryttere

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning med Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag blev det internationale paradressurstævne i Genemuiden Holland afsluttet med en kürfinale i Grand Prix for grad I-V. Endnu en gang kunne Tobias Thorning Jørgensen tage en sejr med sig, og dermed opnåede han også tre sejre ud af tre starter til det internationale stævne. 

I dagens første klasse red Nicole Johnsen på banen til Grand Prix Kür for grad V. Her lykkedes det hende at ride sig til 73,033% sammen med Cavanillas-W e. Florett.com/ Donnerhall. Det indbragte dem en tredjeplads i klassen. Makkerparret er en ny konstellation, men har på kort tid formået at ride med på højt niveau. 

Copyright Ridehesten.com
Nicole Johnsen her med Moromax. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I den tilsvarende klasse for grad IV red Tina Damgaard med om topplaceringerne, da hun med sit ridt scorede 71,625%. Det blev også til en tredjeplads for Tina Damgaard og Stutteri.dk Burning Steps e. Erlando/ Blue Hors Romancier (opdr. Nobel ApS). 

Copyright Ridehesten.com
Tine Damgaard med Burning Steps. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Katrine Kristensen har redet med i de høje procenter de forrige dage, og i dag var heller ingen undtagelse. Sammen med Gørklintgaards Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) red hun sig til 77,233% i kürfinalen. Den imponerende score rakte til en andenplads i klassen. Om ridtet fortæller Katrine: 

– Det var en rigtig god oplevelse. Det er halvandet år siden, at vi har redet stævne, men det er fedt at ride op ad midterlinjen igen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Katrine har holdt stævnepause i halvandet, eftersom hun er blevet mor til en lille pige. Katrine har selv holdt Quater i gang under pausen, og nu er der igen blevet mulighed for, at Katrine kan starte stævne. 

– Vi skulle lige børste rusten af os: hvordan er det nu, man fletter og sådan nogle ting. 

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen og Gørklintgaards Quater. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I dagens sidste klasse viste Tobias Thorning Jørgensen endnu en gang et højt niveau sammen med Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio I (opdr. Paul Rode). Her red makkerparret en sikker sejr i hus i Grand Prix Kür, grad III. Parret red til 77,944% og lagde dermed afstand til resten af feltet. Om ridtet fortæller Tobias: 

– I dag havde vi en rigtig god tur, desværre havde vi tekniske problemer med musikken, da vi skulle starte. Og han tilføjer: Det har været et meget lærerigt stævne, og vi glæder os meget til næste sæson!

Læs mere om Tobias Thorning Jørgensens ridt og egne kommentarer til stævnet her. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stævnets resultater.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen