Tyskland løb med sejren i Barcelona

10-10-2024 17:21

I søndags, den 6. oktober, blev vinderen af historiens allerførste Longines League of Nations fundet i smukke Barcelona. Med otte stjernespækkede hold til start var der kamp om førstepladsen, men det blev altså tyskerne, der løb med sejren

Copyright Ridehesten.com
Det blev det tyske mandskab, der løb med sejren i dette års Longines League of Nations-finale. Foto: FEI/Leanjo de Koster.

I den forgangne weekend blev den helt store Longines League of Nations-finale afholdt, hvor otte hold bestående af verdensklasse springryttere tørnede sammen for at dyste om dette års samlede sejr. I år var det intet ringere end Barcelona, der var værtsnation for finalen, og med deres spektakulære Real Club de Polo, skabte de fantastiske rammer for historiens første Longines League of Nations-finale. 

Otte stjernespækkede hold havde kvalificeret sig til finalen, og tog man et blik nedover startlisten, var der ingen tvivl om, at der var hård konkurrence om titlen som historiens første vinder. Alle tre individuelle medaljetagere fra de olympiske lege i Paris var nemlig på startlisten, mens fire af FEI verdensranglistens top-10 ryttere ligeledes var at finde på startlisten. 

Fakta
Disse otte hold var kvalificeret til finalen

Følgende otte hold havde kvalificeret sig til finalen på Real Club de Polo i Barcelona, hvor de fik selskab af værtsnationen fra Spanien, der red med som gæster. 

  1. Brasilien
  2. Frankrig
  3. Tyskland
  4. Irland
  5. Holland
  6. Sverige
  7. Schweiz
  8. USA
Fold up

Der var lagt op til et brag af en finale, da de otte hold red på banen for at finde ud af, hvem der løb med den endelige sejr og det eftertragtede trofæ, og en brag af en finale, det fik vi. På den olympiske bane i Real Club de Polo blev det nemlig det tyske hold, der kunne krones som vinder af en af de største internationale ridestævner. Tribunerne var fyldt til bristepunktet med forventningsfulde publikummer, hvilket gjorde finalen i Longines League of Nations til den perfekt kulmination efter en intens konkurrence. 

Spændingen om trofæet fortsatte helt indtil sidste rytter red på banen. I første runde, havde alle hold fire heste med, hvilket gjorde det muligt at kassere det dårligste resultat. Efter første runde, var det kun Tyskland og Holland, der gik til anden runde med nul fejl. Men som bekendt, kan alt ske. 

Da både hollands og tysklands to første ryttere havde været på banen, stod de side om side med 12 fejl. Nu gjaldt det tyske Richard Vogel med United Touch S e. Untouched/ Lux Z, der skulle på banen og ride det bedste han havde lært, for at sikre Tyskland et endeligt resultat på 12 fejl. Ekvipagen passerede målstregen fejlfrit, og det tyske mandskab kunne ånde lettet op med et endeligt resultat på 12 fejl, men kun for en kort stund. Nu gjaldt det nemlig hollændernes sidste ekvipage, og hvis han formåede at ride fejlfrit, skulle holdene altså ud i en omspring om førstepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
OL-guldvinder, tyske Christian Kukuk, til finalen i Barcelona. Foto: FEI/Leanjo de Koster.

For Holland lå det helt store pres nu på Harrie Smolders og Uricas v/d Kattevennen e. Uriko/ San Patrignano Cassini, der ikke havde råd til en eneste fejl på banen. Både det tyske og det hollandske mandskab holdt vejret hele vejen rundt, men så skete det. En bom røg for den hollandske ekvipage, og dermed var Tyskland sikret sejren. Holland sluttede på andenpladsen med 16 fejl efter Harrie Smolders 4 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Richard Vogel og United Touch S sikrede Tyskland sejren med en fejlfri runde. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Dermed blev det altså det tyske hold bestående af den nykårede individuelle olympiske mester, Christian KukukJörne SpreheAndre ThiemeJana Wargers og Richard Vogel, der blev ført an af holdleder, Otto Becker, der løb med sejren i Barcelona og titlen som vinder af den prestigefyldte turnering. 

Andenpladsen gik til det hollandske mandskab med OL-bronzevinder, Maikel van der Vleuten, OL-aktuelle Harrie SmoldersKevin Jochems og Lars Kersten. De sluttede efter de to nervepirrende runder med i alt 16 fejl og dermed en andenplads i dette års finale. 

Tredje bedst blev vores naboland, Sverige, bestående af Malin Baryard-JohnssonAmanda LandebladPeder FredricsonRolf-Göran Bengtsson og verdensetteren, Henrik von Eckermann. De leverede flere fejlfrie runder i første runde af finalen, men efter et par bomme faldt på vejen, endte de med i alt 20 fejl og kunne tage fra Barcelona med en tredjeplads i den prestigefyldte Longines League of Nations-finale. 

Du kan se hele resultatet af finalen her. 

Copyright Ridehesten.com
Der var maksimalt pres på Harrie Smolders og Uricas v/d Kattevennen da de red på banen som sidste ekvipage. Desværre røg en forhindring. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner