Pararytterne drager til Vallensbæk

23-04-2024 15:02

I morgen, onsdag den 24. april, ankommer de første pararyttere til Vallensbæk Rideklub til Para Dressage Vallensbæk 2024. Her skal rytterne konkurrere i CPEDI2* og CPEDI3*

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy er en af de ekvipager, der i morgen drager til Vallensbæk Rideklub for at ride deres sæsons første internationale parastævne. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Fra på fredag den 25. april til søndag den 27. april går det løs for pararytterne i Vallensbæk, når de skal ride det første internationale stævne for sæsonen. Hestene skal i vet-check torsdag, og fredag går det løs, når den første rytter rider på banen klokken 13. 

Der er i alt 41 ryttere meldt til start, hvoraf 18 af dem er danskere. Blandt andet er hele det danske  paralandshold bestående af Katrine Kristensen i grad 2, Karla Dyhm-Junge og Tobias Thorning i grad 3, Anne Mette Hasselstrøm, Pia Wulff Jelstrup og Renee Igelski i grad 4 samt Line Thorning Jørgensen og Nicole Johnsen i grad 5 er til start pånær Pia Wulff Jelstrup, og der er derfor lagt op til god ridning og en masse spænding. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado er også til start i Vallensbæk den kommende weekend. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Vi har snakket med Karla Dyhm-Junge, der er til start med hendes hest Miss Daisy e. de Noir 3/ Blue Hors Future Cup, i CPEDI3* og dermed skal ride Grand Prix A, Grand Prix B og Freestyle. Karla rider i grad 3 og har rygmarvsbrok, som gør at hun ikke har føling i sine ben. Karla fortæller om hendes forberedelse op til stævnet: – Forberedelserne til sådan et stævne kræver altid både meget træning, både for mig og for Daisy. Jeg har fået et træningsprogram af vores landsholdsfysioterapeut Jesper, som er lavet til at jeg skal kunne holde til stævnets omgivelser, og tænke klart i pressede situationer, fortæller Karla. Hun ligger vægt på, at den fysiske træning betyder meget for hendes præstation til stævnerne: – Det betyder rigtig meget for min ridning, at jeg har overskud i kroppen til at tage de rigtige beslutninger inde på banen.

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy har arbejdet på de små detaljer op til stævnet. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

For mange kan logistikken med at pakke og gøre klar til et stort stævne virke overvældende, men for Karla er det noget helt andet, der er i hovedet: – At pakke og komme afsted er det nemmeste ved at skulle til stævne. Det er træningen og alt det mentale arbejde op til, der er krævende, tilføjer hun med et smil. Udover den fysiske træning, har Daisy og Karla nemlig brugt meget tid på at finpudse de små detaljer: – Daisy føles rigtig godt for tiden. Vi har brugt den seneste tid på at øve og teste af. Det er de helt små nørderier i træningen, der tæller. Vi går efter at forbedre de små detaljer, fortæller Karla. 

Vallensbæk er ét af de stævner, der går op til udvælgelsen af de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Paris til efteråret, og derfor er det et ekstra vigtigt stævne for Karla: – Det er et super vigtigt stævne for mig, fordi jeg har valgt at spare Daisy lidt her i PL sæsonen, og derfor har vi ikke helt så mange stævner til at bevise vores værd. Jeg har valgt at starte i Vallensbæk, da Daisy har bevist at hun er god til de lange ture, så derfor har jeg valgt ikke at prioritere de lange rejser. Karla håber derfor på et rigtig godt resultat i Vallensbæk: – Det er vigtigt for mig at præstere godt i Vallensbæk, da jeg ikke har så mange andre chancer at præstere på. Hele året i år er én stor iagttagelse til PL, så det er vigtigt for mig at få en god tur her i Vallensbæk, og igen til udtagelsesstævnet i Kronenberg i juni, forklarer Karla. 

Copyright Ridehesten.com
Vallensbæk Rideklub danner rammerne om parastævnet. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Udover de sportslige præstationer, glæder Karla sig også til at være sammen med alle hendes rytterkollegaer igen: – Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle de andre igen på tværs af graderne og klasserne. Det er altid hyggeligt til de her stævne, så jeg er sikker på, at det bliver et rigtig sjovt stævne, hvor vi alle kan komme rigtigt i gang med sæsonen og få vist, hvad vi har trænet på

Se startliste og resultater for stævnet i Vallensbæk her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen