Omspringning i verdensklasse

14-10-2015 15:30

Britt Carlsen

Hjertet hamrer, pulsen dunker, adrenalinet suser rundt i kroppen på rytteren, og hesten mærker det lige med det samme. Rytterens uro forplanter sig til hesten. Og det går virkelig ikke, for det er nu, at rytter og hest sammen skal præstere det optimale i omspringningen, og hvordan takler du så det? Se det kan toprytter Tina Lund og topcoach Rasmus Bagger give gode råd til

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Rasmus Bagger.

Hvordan bliver man selv klar til at ride en omspringning med overblik og is i maven? Og hvordan forbereder man sin hest på at springe store forhindringer i højt tempo og lave vendingerne på banen så små og så tidsbesparende som muligt? Det vil toprytter Tina Lund og topcoach Rasmus Bagger fortælle om i en clinic som optakt til et brag af en omspringning i Grand Prix of Odense presented by Orifarm lørdag aften den 17. oktober – selve omspringningen starter kl. 20. Det bliver netop afgørelsen i den største og sværeste springklasse under Odense Horse Show sponsored by ECCO, som bliver indledningen til Odense Show Night.

Minimum 12 ryttere, men alle fejlfrie ryttere fra hovedspringningen mødes i omspringningen, og da det er et stjernebesat felt af internationale topryttere, som er på plads i Odense er der garanti for, at nogle af verdens hurtigste ryttere vil være til start.

Tina til sportscoach
– Jeg er forbillede for mange yngre ryttere, og jeg ved hvor meget det betyder, at være mentalt stærk i en konkurrencesituation, indleder Tina Lund, og hun fortsætter: – Selvom jeg har redet stævner i mange år, og vundet meget, så er det de små marginaler, som gør forskellen, som betyder forskellen mellem en sejr eller en andenplads. For mental styrke betyder i høj grad noget også i ridesporten.

– Jeg oplever at mentalt overskud, er noget vi kan mangle også i ridesporten. Man kalder golf for den mest mentale sport i verden, men ridning er faktisk den vigtigste sportsgren at være mentalt stærk i, for rytteren påvirker hele tiden hesten. De tanker man gør sig, kan man ikke frigøre sig fra, de er en del af os. Det vi kan ændre er kvaliteten af vores tanker og følelser, så det får en positiv og ikke en negativ effekt på hesten. Det kan være helt enkle ting, som skal rettes, for at du ikke spænder ben for dig selv, med de tanker du gør dig, eller den måde, du reagerer på i en given situation, bemærker Rasmus Bagger.

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund giver fif til en god omspringning under Odense Horse Show.

Og hvordan bliver man så omspringningsklar?
Tina Lund vil fortælle publikum, hvordan rytterne forbereder deres heste på omspringningen. Hvor der på den givende omspringningsbane vil være tid at spare.
Hvorfor er der nogle ryttere, som bare kan ride hurtigere end andre, på de fleste af deres heste? Det vil Tina Lund fortælle publikum noget om.
Tina vil forklare, hvordan hesten bliver gjort klar til omspringningen ude på opvarmningen. Hun vil fortælle, hvordan rytterne træner deres heste derhjemme, så de er klar til at løse opgaven, når de kommer til stævne.

Topcoach Rasmus Bagger ved, hvordan ryttere og andre sportsfolk tænker, og hvordan de kommer til at tænke positive og konstruktive tanker, som kan hjælpe dem inde på banen. Hesten er meget følsom over for rytterens følelser og reaktioner, så det gælder for rytteren om at være mentalt parat til at yde det optimale inde på banen, også for at støtte hesten.
Rasmus Bagger har gennem de senere år fungeret som coach for flere af verdenselitens springryttere, og under lørdag aftens clinic vil han dele ud af de erfaringer. Han vil fortælle om nogle af rytternes tanker, strategier og de overvejelser de gør sig inden starten på en omspringning.

Der er fortsat billetter til salg til lørdag dag under Odense Horse Show. Gå ind på arrangørernes hjemmeside for at bestille billetter, se tidsplaner, startlister mv. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen