Olivia: Det er ærgerligt, at det er mit sidste ponyår

10-04-2020 11:49

Annika Knudsen Lorentsen

Olivia Neergaard er en af mange ryttere, som i år rider deres sidste ponyår, og her betyder det virkelig meget at flere måneder af stævnesæsonen ikke bliver til noget. Olivia fortæller, at hun er ked af situationen, men samtidig ser hun fremad og forbereder sig på næste år, hvor hun skal ride som juniorrytter

Copyright Ridehesten.com
Olivia Neergaard og Hedemand's Diana. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Rigtig mange ponyryttere ser i disse uger det sidste af deres ponytid blive kortere og kortere, og det alt imens, de er nødsagede til at blive hjemme og ikke deltage i stævner, på grund af corona-pandemien, som har ført til nedlukning af store dele af verden. 

Ridehesten.com har talt med en af de danske ponyryttere, Olivia Neergaard, som i år rider sit sidste ponyår, og hun fortæller, at hun er ked af den situation hun og mange andre befinder sig i. 

– Jeg er meget ked af, at denne virus netop skulle komme nu, for det går desværre ud over alle stævnerne og de mål og drømme jeg havde for i år, fortæller Olivia og fortsætter:

– Vi havde håbet at kunne deltage ved en masse store stævner, såsom Nations Cup, NM og EM, men på grund af corona, ser det ud til at dette ikke lykkes.

Olivias bedste pony er den kårede DSP-pony, Hedemand's Diana e. Røgild's Aragon/Chamberlain, som Olivia fik for lidt over et år siden. 

– Den gang kunne Diana ikke ret meget, men i dag går hun stabilt rundt i S-klasserne, og vi er udtaget til at være en del af det danske landshold. 

Ser fremad
Selvom det er en trist situation, så forsøger Olivia at holde sig selv og ponyerne i gang, i tilfælde af, at stævnerne forhåbentligt snart åbner op igen.

– Jeg træner stadig ponyerne, for de skal holdes i gang, hvis stævnerne pludseligt åbner op igen, hvilket jeg selvfølgelig håber rigtig meget. Jeg træner dem dog ikke så hårdt, da der ikke er grund til, at de skal bruge alle deres kræfter. Jeg holder dem i form, rider springundervisning en gang om ugen, jeg rider dressur både derhjemme og til undervisning, og så skridter jeg en masse lange ture, så de kan få opbygget en masse muskler, fortæller Olivia. 

Snart skifter Olivia helt til hest
Da det er Olivias sidste ponyår er hun allerede begyndt sin overgang til hest, for fra næste år skal hun ride som juniorrytter og også her har hun en klar målsætning.

– Vi er begyndt at lede efter den rette familie til Diana, så jeg kan få en hest, som jeg kan komme i gang med, så vi forhåbentligt kan være med ved de store stævner næste år, når jeg skal ride som juniorrytter, fortæller Olivia og fortsætter:

– Mit mål som juniorrytter er at være med på landsholdet og komme med til de store stævner, og samtidig få en masse gode oplevelser. Jeg har allerede haft en hest til at øve mig på det sidste halve år. Hun er ikke en hest jeg kan være med i de store klasser på, men nu har jeg lært det grundlæggende i forhold til at ride på stor hest. 

Olivia fortæller, at hun ser frem til at tage det næste skridt i sin ridekarriere, og at hun håber, at hun en dag kan blive en af de bedste i Danmark. 

Nederst i nyheden kan I se et par videoer af Olivia og Hedemand's Diana.

Olivia Neergaard er 15 år (fylder 16 i år), og hun rider derfor i år sit sidste år som ponyrytter. Med ponyen Hedemands Diana har Olivia redet flere S-klasser, og de blev blandt andet nr. 3 i en S-klasse ved Baltic Cup på Riders Cup. Olivia er ud af en rigtig hestefamilie, hendes storebror Martin Neergaard er en del af det danske seniorlandshold og har repræsenteret Danmark ved flere Nations Cups. 

Olivias far Allan, mor Kirsten og bedstefar Bent er også involverede i hestesporten, og familien driver blandt andet deres firma ved Skanderborg, hvor de blandt andet sælger hestetrailere og ridebanebunde. Familien har således været en del af ridesporten i mere end 60 år, og Olivia har derfor en god base og forudsætning for at udvikle sig i sporten på vejen mod at opnå sine drømme og mål. 

Olivia rider til dagligt undervisning hos Andreas og Konstantin Künnemann.

– Jeg er rigtig glad for at være en del af Team Künnemann. Jeg startede hos dem for ca. 1,5 år siden, og har siden da udviklet mig rigtig meget. Uden dem ville jeg ikke være her hvor jeg er i dag. 

Springtræning Olivia Neergaard og Hedemand's Diana:

Olivia bliver nr. 3 ved Baltic Cup i en S-klasse:

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev