OL i springning - Så er 10 hold klar til i morgen

06-08-2021 11:55

Annika Knudsen Lorentsen

I løbet af dagens holdkonkurrence har vi opdateret om resultaterne i denne nyhed, og nu er det afgjort hvilke 10 hold, der får plads i morgendagens holdfinale. Sverige var overlegne i dag med 3 fejlfrie runder, og de ser ud til at være stærke kandidater til en medalje i morgen

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og All In. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Holdkonkurrencen begynder i dag, og der er i alt 19 hold til start. Den indledende runde i holdkonkurrencen rides i dag, mens de 10 bedste hold mødes i morgen. 

Længere nede kan du løbende følge opdateringer fra dagens klasse. 

Flere af landene har valgt at skifte ud på deres hold, således, at de bringer deres reserverytter i spil. Det drejer sig om Storbritannien, Irland, Argentina, Belgien, Brasilien, Kina, Tjekkiet, Egypten, Frankrig, Tyskland, Mexico, Marokko, New Zealand, Schweiz og USA.

Rytterne skal ride en bane med 14 forhindringer og med en højde på op til 165 cm på springene. Læs mere om banen HER. Følg med i live-resultaterne HER.

Fakta
Sådan afgøres holdkonkurrencen

I dag mødes alle holdene, i den indledende holdkonkurrence. Alle hold starter med 0 fejl, uanset rytternes individuelle resultater. Alle tre holdrytteres resultater fra dagens konkurrence tæller med i holdets samlede score, da der ikke længere er en fjerdemand, og dermed et resultat, som kan fratrækkes. 

Holdene får en startrækkefølge, og her ud fra starter først en rytter fra hver nation, i rækkefølge efter startrækkefølgen for nationerne. Derefter rider anden rytter fra hver nation, og til sidst tredje rytter fra hver nation. 

Finalen lørdagn
I morgen kl. 12.00 dansk tid, rides holdfinalen. Her får kun de 10 bedste nationer fra den indledende holdklasse plads, og det er blandt disse 10 hold, at medaljerne skal uddeles. 

I holdfinalen nulstilles holdenes resultater, og derfor er det helt åbent, hvor de hold, der i kvalifikationen havde fået flest fejl, har mulighed for at ride med om medaljerne. 

Holdene rider i den rækkefølge, de har kvalificeret sig i. Det betyder, at det hold med færrest fejl fra dagens konkurrence, vil ride sidst i morgen. Når de to første ryttere fra hver nation har redet, vil der blive holdt en pause, og lavet en ny startrækkefølge ud fra den aktuelle placering, inden holdenes tredje og sidste mand, rider på banen. 

Det bliver det hold med færrest fejl, der vinder titlen som olympiske mestre. Såfremt der er flere hold med samme antal fejl, som er placeret i medaljerækken, vil der afholdes en omspringning, for at afgøre hvilke lande, der endeligt kan hænge medaljerne om halsen. 

Fold up

SENESTE OPDATERING:

14.42

Så er det afgjort hvilke 10 hold, der skal med i finalen i morgen. Resultaterne nulstilles i morgen, så alle kommer ind i finalen med 0 fejl. Følgende hold er videre:

  • Sverige
  • Belgien
  • Tyskland
  • Schweiz
  • USA
  • Frankrig
  • Storbritannien
  • Brasilien
  • Argentina
  • Holland

14.22

Det er næsten ikke til at forstå, men Sverige har netop leveret endnu en nulrunde ved OL, og dermed er de videre som bedste hold til holdfinalen i morgen. Peder Fredricson og All In susede stilfuldt og sikkert gennem banen, og dermed kunne det svenske team glæde sig over den 12 nulrunde ved dette OL.

13.57

Så har der været to ryttere igennem fra hver nations, og lige nu er det Sverige der er alene i spidsen med 0 fejl. Lige efter er Schweiz med 1 fejl, Belgien med 2 fejl og Tyskland med 3 fejl. Det er de ti bedste nationer der går videre til finalen i morgen, og vi mangler altså blot holdenes tredje ryttere, før vi ved hvem de 10 bliver.

13.48

Endnu en god runde til Schweiz, hvor OL-debutant Bryan Balsiger netop har redet fejlfrit i mål i sadlen på Twentytwo des Biches. Bryan er reserve for Beat Mändi, som red fejlfrit i første individuelle kvalifikation, men havde lidt problemer i finalen. 

13.38

I alt har de svenske ekvipager redet 11 runder ved OL indtil nu, og det er ikke blevet til en eneste fejl. Malin Baryard-Johnsson har netop redet fejlfrit for fjerde gang ved dette OL, og dermed er Sverige i front med 0 fejl efter deres to første ryttere i holdkonkurrencen. De svenske ekvipager endte som nr. 2, 4 og 5 i den individuelle konkurrence tidligere på ugen.

Copyright Ridehesten.com
Malin Baryard-Johnsson og Indiana. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

13.25

Irland er ude af holdkonkurrencen. Da deres første rytter styrtede, og deres anden rytter Bertram Allen, har valgt at trække sig. Japans anden rytter ser også ud til at have trukket sig.

12.58

Teddy Vlock fra Israel havde undervejs på banen en grimt styrt, men han er på benene igen, og både han og hesten ser umiddelbart ud til at have det okay. 

12.50

Så har den første rytter fra hver nation været igennem banen. De bedste hold er indtil videre Sverige og Brasilien, da deres første ryttere var fejlfrie. Schweiz, Tyskland, Belgien, Frankrig og Mexico har alle 1 tidsfejl fra første rytter.

12.42

Brasilianske Marlon Modolo Zanotelli lykkedes med at ride fejlfrit, mens schweiziske Martin Fuchs kom fint i mål med en enkelt tidsfejl. 

12.33

Så fik vi første fejlfrie ekvipage i mål, og det var svenske Henrik von Eckermann i sadlen på King Edward. De fortsætter altså stilen fra den individuelle konkurrence, hvor de endte som nr. 4.

12.24

Shane Sweetnam er reserve for Cian O'Connor som har trukket sig på grund af, at hesten fik næseblod. Den irske reserve har netop været på banen, og i sadlen på Alejandro, havde han store problemer. Hesten virkede usikker, og begyndte undervejs på banen at springe meget usikkert og tog flere bomme, inden ekvipagen endte i et styrt. Både hest og rytter, var hurtigt på benene igen. 

12.11

De første fire ryttere har været på banen, og de har alle haft fejl. Bedst indtil nu er Japan, hvor Daisuke Fukushima er kommet i mål med 8 fejl. Alle rytteres resultater tæller med, da der kun er tre ekvipager på hver, modsat tidligere, hvor man var fire, og dermed måtte fratrække det dårligste resultat.

12.01

Der skulle rigtigt have været 20 nationer til start, men da Australien alligevel ikke stiller hold, bliver det i alt 19 hold vi skal se i dag.

11.55:

Inden længe starter holdkonkurrencen, og vores ekspert, Lars Bak Andersen, fortæller lidt om forventningerne til holdkonkurrencen:

– Der er mange gode hold, som bliver spændende at følge. Det ser eksempelvis virkelig lovende ud for Sverige, efter deres præstationer i den individuelle konkurrence, og Irland og Storbritannien ser også rigtig stærke ud. Schweiz har måske en fordel, fordi en af deres normalt bedste ryttere, Steve Guerdat, ikke kom med i den individuelle finale, og dermed kommer han formodentligt med en frisk hest, der ikke har brugt så mange kræfter, som nogle af de andre. Vi skal heller ikke glemme eksempelvis Frankrig, Tyskland og USA, som ikke helt havde tur i den i den individuelle konkurrence, men som også stiller med stærke hold. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen