Obel trækker Highfive fra EM

12-07-2024 16:10

Europamesterskaberne for ungryttere og U25-ryttere står for døren. Nu har Sophia Boje Obel Jørgensen valgt at trække sig fra mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Europamesterskaberne for ungryttere bliver uden Sophia Boje Obel Jørgensen og Highfive Fuglsang. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om mindre end en uge begynder europamesterskaberne for ungryttere og U25-ryttere i St. Margarethen i Østrig. Både hos ungrytterne og U25-rytterne var der tale om et stærkt team, men nu har en af de udtagne ungryttere valgt at trække sig. 

Sophia Boje Obel Jørgensen skulle have været til start på den 9-årige DV-vallak Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ De Niro, men hun har nu valgt at spare ham af helbredsmæssige årsager. Sophia forklarer selv i et Instagramopslag: 

Desværre kommer Highfive og jeg ikke til at deltage i europamesterskaberne, da vi ikke følte, at Highfive var 100% klar til at konkurrere, og for os er hans helbred det vigtigste.

Det bliver derfor et mesterskab uden Sophia, der i 2022 vandt guld i EM-küren for juniorer med Brilliant e. Bretton Woods/ Diamond Hit. 

Sophia erhvervede sig den tidligere UVM-deltager, Highfive Fuglsang, tilbage i efteråret 2023, og parret har på kort tid opnået flere topresultater i ungrytter-klasserne på både nationalt og internationalt niveau.

Parret havde deres første start til landsstævnet i Esbjerg i slutningen af januar måned, hvor de startede Prix St. George og opnåede 71,316%. Blot to måneder efter red Sophia og Highfive det internationale stævne i Aachen, hvor de sejrede i både holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence for ungyttere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senest deltog de i det internationale stævne i Hagen a.T.W., hvor de også opnåede placeringer i toppen af feltet med flotte procenter. 

Landstræner for de unge ryttere, Kenneth Damgaard, og holdeleder Jeanett Andreassen har sammen udvalgt Thilde Rude Hare og Fred The Red  e. Franziskus/ Florestan som første reserve til mesterskabet. 

Stævnet bliver livestreamet af ClipMyHorse.

Se Sophias opslag her: 

 

Kilde: Eurodressage

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen