Trine Askjær-Jørgensen
Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til juni 2024, som du nu kan finde på vores webshop.
På forsiden er springrytter Søren Møller Rohde, der som bekendt vandt DM i springning for seniorer – og det endda på hjemmebane. Inde i bladet kan du læse en profilartikel om Stutteri Ask-rytteren samtidig med, du selvfølgelig også finder en masse glimt fra stævnet.
Her kan du blive klogere på Sørens vej til et liv og arbejde med heste, vejen til DM-guld, hoppen Grace Ask, som han vandt med, og meget mere.
– Jeg synes jo bare, at det var helt vildt fedt (at ride red.), og da min far blev ved med at spørge, hvad jeg ville med mit liv, slog det mig bare, at det var da hestene, jeg ville, for det var det eneste, jeg syntes var sjovt, siger Søren blandt andet.
Lær unghesten at lære
De seneste år har der været meget snak om, hvornår det er ideelt at begynde træningen af ungheste. I ridesporten herhjemme er det kutyme at starte, når hestene er omkring tre år, mens nogle mener, det er bedre at vente, til hestene er mere udvoksede. Forskning taler imidlertid for at tage hestene tidligt i brug, men at det handler om måden, hvorpå man gør det, og i hvilket omfang.
Sissel Sandø-Ulbæk fra Young Horse Performance er en af dem, der taler for at starte træningen med hesten allerede fra føl. Vi har derfor taget en snak med hende om, hvorfor det giver mening at starte tidligt, hvad man får ud af det, hvad man kan lave med føllet/plagen, og hvad man skal være opmærksom på i processen. Så du kan blive klogere på, hvordan du kan klæde din unge hest så godt på til voksenlivet som muligt.
En hest, der er klædt rigtig godt på hjemmefra, vil unægteligt være nemmere og hurtigere at tilride. Det er bedre for hesten både fysisk og mentalt – og for ejerens pengepung
En ny trussel mod heste i Danmark
I maj-magasinet skrev vi en del om de forskellige danske planter, der kan være giftige på heste. Denne gang fortsætter vi lidt med temaet, vi har nemlig en artikel med om sort valnød i det nye magasin. Sort valnød er egentlig hjemmehørende i Nordamerika og er i sit hjemland kendt for at være giftig for visse andre træer og planter, hunde samt i særdeleshed heste. Det er imidlertid ikke udbredt viden i Danmark, hvor træets udbredelse er stigende.
Sort valnød er stærkt forgiftende og indtag af f.eks. blade, nødder eller skaller fra træet kan få fatale følger for hesten. Du kan læse mere om sort valnød i artiklen i juni-magasinet, der også indeholder en case fra Danmark, hvor træsorten pludselig kom meget tæt på nogle heste.
Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:
Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.
På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille juni-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.
Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.
Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.