Nye regler for flytning af heste over grænser

06-10-2021 12:04

Christine Krogh Frausing
Skribent

Fra 17. oktober 2021 ændres regler for flytning af heste over grænser. Alle heste skal nu ledsages af et sundhedscertifikat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen har meddelt at der pr. 17. oktober sker ændring af regler for flytning af heste til øvrige EU-medlemslande eller samhandelslande. Det betyder i praksis at heste skal ledsages af et såkaldt TRACES certifikat. Certifikatet bruges allerede i forbindelse med flytning af uregistrerede heste, men nu gælder det også de registrerede. Førhen har registrerede heste også skulle ledsages af sundhedsdokumenter, der var bare ikke tale om TRACES, skriver landbrugsinfo.dk. 

SEGES har spurgt Fødevarestyrelsen, hvilke omkostninger man må forvente ved denne løsning, kontra den tidligere løsning ved registrerede heste. Det kan de ikke svare på konkret, men udtaler at det vil være gebyrbelagt, på samme måde som det har været førhen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen fakturerer for den tid der bruges på en sag, så det er i sidste ende afgørende, hvor længe embedsdyrlægen bruger på den enkelte sag. Der sker ikke ændringer i, hvad embedsdyrlægen tid koster. 

TRACES certifikatet koster ikke ekstra, men er mere omstændigt at udfylde, end de tidligere sundhedsdokumenter. Ønsker hesteholderen selv at udfylde og forberede de pågældende papir, kan det blive en billigere fornøjelse. Har men derimod ikke mod på at kaste sig ud i opgaven, kan man betale sig fra at embedsdyrlægen ordner dette. Fordelen ved dette certifikat er at der også mulighed for, at få flere heste på samme certifikat. Så det bliver billigere, hvis har man flere heste der skal afsted.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing