Ny hingst til Stald Bøgegården

25-02-2024 19:19

Familien Schmidt i Bolderslev er svært begejstrede over deres nye indkøb, den 3-årige hingst Bøgegårdens Halligo Z, som i sidste uge blev kåret i Zangersheide, og som Stald Bøgegården fremstiller i Dansk Varmblod

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Halligo Z. Foto: Zangersheide
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stald Bøgegårdens nyindkøbte 3-års hingst Bøgegårdens Halligo Z er efter Halifax Van Het Kluizebos/ Comilfo Plus/ Clinton/ Carthago/ Jasper og netop kåret i ZangersheideJørgen Schmidt fortæller meget begejstret, at det er meget svært at finde en hingst, hvor man ikke skal gå på kompromis på en eller flere ting.

Her føler jeg virkelig, at vi har fået hele pakken med både afstamning, type og korrekthed, galop samt både springteknik og kapacitet, fortæller Jørgen og tilføjer: – Men det var nu også alt andet end let at få lov at købe ham.

Ved Zangersheide-hingstekåringen med 120 tilmeldte hingste var de ikke i tvivl om, hvilken hingst de gerne ville have med hjem, men Halligo Z var ikke på auktion. Derfor var der ikke andet at gøre end at få fat i ejeren, som også er avleren, men han var til stor skuffelse for Jørgen Schmidt ikke interesseret i at sælge.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der skulle noget sønderjysk stædighed, tålmodighed og vedholdenhed til for at få blødt op for snakken, og det endte med en invitation til at besøge den springhesteinteresserede familie Von Monfort i Holland, hvor der samtidig var mulighed for at se både mor og mormor til hingsten.

– Hvis vi ikke var begejstrede i forvejen, så blev vi det i hvert fald den dag, for sikke nogle flotte og topmoderne hopper. Jeg vidste bare, at vi ikke måtte køre mod nord igen uden at have fået en aftale på plads, men det holdt hårdt, beretter Jørgen om de lange og slidsomme forhandlinger.

Nu er alt faldet på plads, og Bøgegårdens Halligo Z triller snart op ad bøgetræsalleen på Bøgegården, og familien Schmidt glæder sig til at vise ham frem ved hingstekåringen i Herning.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen