Ny dommeruddannelse i DV

29-04-2024 06:54
Avl

Ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde aflagde Jens Søgård den avlsfaglige beretning for dressur – vi bringer her et uddrag

Copyright Ridehesten.com
Avlsledelsens Jens Søgaard. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Medlem af Avlsledelsen for dressur, Jens Søgård aflagde den faglige beretning for dressurdisciplinen ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde i MCH Messecenter Herning lørdag den 20. april.

Jens Søgård satte ord på dommernes observationer fra sommeren og vinterens kåringer og forbesigtigelser, samt fortalte om arbejdet med at rekruttere og uddanne nye dommere.

Vi har nogle nye dommere på vej.  Vi har lavet en mere formaliseret dommeruddannelse, med en mentorordning, så vi kan få nye dommere ind. Der vil altid ske frafald, så det er vigtigt, der kommer nye til – og gerne nogle som har en god relation til hesteavlen, indledte Jens Søgård.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er en 2-årig teoretisk og praktisk uddannelse, og derefter får de en mentor, så de kan komme med ud for at dømme. I første omgang vil de være med som skrivere for dommerne. For at gøre det mere attraktivt at være dommer i Dansk Varmblod, har vi heldigvis fået gang i dommerkonferencen igen. I januar havde vi en rigtig god konference, hvor der var meget fokus på hestevelfærd og unghesteridning i kombination med noget praktisk bedømmelse.

Den nye avlsledelse kom til i begyndelsen af juni, og fik talt om, hvad vi gerne ville ændre en smule på. Det skulle vise sig, at vi bestemt fik noget at lave. Der har været en rigtig flot fremstilling i år af både hopper og føl.

Læs den fulde artikel på Varmblod.dk

Læs den fulde artikel om repræsentantskabsmødet i magasinet Ridehesten.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen