Nu står slaget om finalen

22-08-2019 09:20

Britt Carlsen

Springrytterne går lige nu bane til den anden runde af holdmesterskabet, og den runde, som afgør, hvilke 10 nationer får adgang til holdfinalen fredag

Copyright Ridehesten.com

Danmark var senest i en holdfinale ved EM i Aachen i 2015. Og på daværende var det første gang i nyere tid, det lykkedes for et springhold at være med i afgørelsen. Banen der møder rytterne i dag er 160 cm og den skal rides med et tempo på 400 m/min.
Som man kan se af baneskitsen er der to kombinationer, stor (4 meter) vandgrav og flere relaterede afstande. 

Da nationerne placeret fra 10-15 samt individuelle ryttere starter først, skal første dansker på banen som nr. 29. Det er igen Søren Møller Rohde der åbner for Danmark, efterfulgt af Kim Kristensen med start 39, Nikolaj Hein Ruus med start 49 og Andreas Schou med start 59. 

I toppen af konkurrencen udspiller der sig et drama: tyskerne er i front foran Frankrig og med Sverige på tredjepladsen. Både Tyskland og Sverige er kvalificerede til OL, men Frankrig kæmper for en af de tre pladser, der giver adgang til Tokyo næste år, og det samme gør: Østrig, Belgien, England, Irland, Italien, Norge, Portugal, Spanien og Danmark.

Se startlisten HER

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner