Nørheden: Man skal turde tage springet

08-10-2023 12:34

Annika Knudsen Lorentsen

Mathias Nørheden Johansen blev bedste dansker ved EM i springning 2023, og han fortæller, at han drømmer om at ride flere mesterskaber og tror på, at han har flere gode heste på vej gennem sit arbejde hos Gugler Sport Horses i Tyskland

Copyright Ridehesten.com
Mathias Nørheden Johansen ved EM. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

29-årige Mathias Nørheden Johansen er opvokset på sine forældres gård ved Ulsted i Nordjylland, og han tog tilbage i 2016 springet og rejste fra de trygge og vante omgivelser i det nordjyske til Tyskland, hvor han fik job hos Tjeert Rijkens, der ejer Stall Rijkens i Elmshorn. 

Her red han en masse stævner og tilegnede sig viden og erfaring, som han kunne tage med videre, da han i maj 2021 rejste videre syd på til et job som rytter hos Dietmar Gugler, der er indehaver af Gugler Sport Horses i Sydtyskland. 

– Tjeert og Dietmar har altid drevet forretning sammen, og en dag kom Tjeert og fortalte mig, at hvis jeg gerne ville have mulighed for at komme skridtet videre, så manglede Dietmar en rytter. Jeg tog derned og red i to dage, og det endte med, at jeg takkede ja til jobbet, indleder Mathias. 

Læs hele artikel i oktober-udgaven af magasinet Ridehesten på side 12.

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing