NM i distance til Djursland i 2016

26-11-2014 12:39

I 2016 har Danmark værtskabet for Nordisk-Baltisk Mesterskab (NM) i distance, og Foreningen Molsridtet har fået æren af at arrangere mesterskabet 

Copyright Ridehesten.com
Molsridtet 2013.

NM afvikles i forbindelse med Molsridtet 2016, som finder sted ved Ebeltoft. Distancen er på 120 km og går gennem de smukke omgivelser i Mols Bjerge, langs Langesø og Stubbe Sø.

Fantastisk terræn
De enkelte etaper bevæger sig gennem det smukke istidslandskab Nationalpark Mols Bjerge og ud på Djurslands næse - Helgenæs. Såvel ryttere som publikum vil langs ruten kunne opleve fortidsminder, dødishuller og de øvrige karakteristika, som udgør et randmorænelandskab fra sidste istid. Ruten er planlagt i samarbejde med lokale lodsejere og myndigheder, således at oplevelsen af området til hest, som rytter, eller til fods, som publikum, vil være overvældende og en oplevelse i sig selv.

- Vi er super glade for at have fået æren af at skulle arrangere de Nordisk-Baltiske Mesterskaber i 2016, men også de danske mesterskaber i 2015, ser vi meget frem til. DM i 2015 er også en unik mulighed for rytterne til at prøve at ride i terrænet inden NM i 2016, siger Peter Christiansen, der er med til at arrangere Molsridtet.

DM i distance afholdes i weekenden den 31. juli til den 2. august 2015, mens NM forventes at blive afholdt den første weekend i august 2016. Ved både NM og DM, hvor distancerne er på 120 km (CEI2*), afholdes også den længste klasse CEI3* på 160 km samt flere kortere distancer.

Ridesporten marathon
Distanceridning er ridesportens maraton, hvor kunsten er at komme først i mål i klasserne på fri tid (alle klasser på mere end 36 km/LB) og ramme en idealtid i de kortere klasser. For alle klasser gælder mottoet ”At fuldføre er at vinde”, og det gælder om at komme i mål med en hest, der er frisk til endnu en distance.

Konkurrencen foregår ved at gennemride en afmærket rute gennem terrænet. Ridtet overvåges af erfarne dyrlæger, som sikrer, at hestene ikke overbelastes. Hestene kontrolleres før, under og efter ridtet, og de må ikke have for høj puls, være halte eller vise tegn på overanstrengelse.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Molsridtet

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen