– Niveauet i dansk elitevoltigering er imponerende højt

03-01-2022 11:51

Christine Krogh Frausing
Skribent

De danske voltigører har haft et fantastisk år 2021, med mange medaljer og flotte resultater. Nu ser vi frem i dette år, og præsenterer her sportsplanerne for 2022

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I år har de danske voltigører for alvor gjort sig bemærket på den internationale bane med imponerende resultater. Ved de nordiske mesterskaber høstede de medaljer, heriblandt indtog de danske udøvere i children individuelle-klassen podiet med bronze, sølv og guld. Derudover skabte de danske seniorudøvere dansk historie ved senior VM i Budapest med bl.a. en flot bronzemedalje i Nations Cup og bedste danske placering ved VM i gruppevoltigering. Det er netop denne succesfulde udvikling, som det nye set-up har til formål at understøtte.

På baggrund af resultater fra tidligere sæsoner, samt holdkaptajnens vurdering af en udøvers fremadrettede udviklings- og resultatpotentiale, defineres en talent- og bruttotrup for children, junior, young og senior. Talent- og bruttogruppen er åben for grupper, individuelle og Pas-de-Deux. Bruttotruppen består som udgangspunkt af de udøvere der har potentiale til 2022 mesterskaberne (EM/VM).

Bruttogruppen:
Bruttogruppen består af udøvere, som allerede har opnået FEI’s kvalifikationskrav til at kunne starte VM/EM i den pågældende kategori - dvs. kvalifikationskrav er opnået før, man kan ansøge om optagelse i bruttotruppen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Talentgruppen:
Talenttruppen består af udøvere, som har ambitioner om at deltage ved et VM/EM inden for nær årrække (3-5 år) - dvs. FEI’s kvalifikationskrav er ikke nødvendigvis opnået før, man kan ansøge om optagelse i talenttruppen.

– Formålet med fremover at have to grupper er bl.a. at kunne skabe en bedre overgang mellem bredden og eliten. Hertil skal talentgruppen bidrage særligt med fokus på, at talenterne i alle aldersgrupper får en endnu bedre overgang fra bredde til elite-niveauet. Ligeledes er formålet at støtte trænerne i denne udvikling. Bruttogruppen vil således kunne have fuld fokus på udvikling af toppen af eliten og deres behov frem mod de kommende mesterskaber, fortæller holdleder, Dorthe Ballegaard. 

– Niveauet i dansk elitevoltigering er imponerende højt, trods begrænset udbredelse af sporten, og dette skal vi holde fast i. Derudover vil der samtidig være fællestræk og aktiviteter på tværs af de to grupper med henblik på en god overgang mellem disse samt for at skabe inspiration for både udøvere og trænere, fortæller Dorthe Ballegaard. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen