Ni islandske heste på springtur i Aalborg

15-12-2017 15:05

Marie Helene Rigård Rohleder

Her til morgen slap ni islandske heste fri  fra deres fold hos fritidscenteret Fri-Stedet og tog på tur i Aalborg. Her krydsede flokken i fin stil et lyskryds, hvor de pænt holdt sig til fodgængerfeltet og gik over for grønt lys. Heldigvis blev de hurtigt indfanget, og hverken mennesker eller dyr er kommet til skade

Copyright Ridehesten.com
Hestene går pænt overfor grønt i Aalborg. Foto: Helle Skjødt, (fra P4 Nordjyllands Facebook)
Nyheden fortsætter efter annoncen

De ni islandske heste bor til daglig på fritidscenteret Fri-Stedet i Aalborg. Men her til morgen, lidt over klokken 8, formåede de vinterpelsede heste at åbne lågen til deres fold, og vupti var de på vej ud i det fri. Normalt er der en ekstra port på farmen, hvor hestene står. Men uheldigvis var døren til porten ikke blevet lukket forsvarligt, og de ni banditter så deres chance til en lille springtur. 

Afsted i raskt tölt gik det langs kollegievej i Aalborg og ned mod et stort lyskryds. Her valgte hesteflokken pænt at gå over fodgængerfeltet og tilmed for grønt lys, sådan som trafikreglerne foreskriver. 
I mellemtiden var der blevet ringet til leder af fritidscenteret Fri-Stedet, Ulla Severin, som straks alarmerede personalet, og de skyndte sig afsted for at indfange flugtkongerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

 – Personalet skyndte sig at hente grimer og tove, og ellers fik vi en masse opkald fra folk, som havde set hestene og var igang med at hjælpe. Vi fik dem indfanget hurtigt og uden panik, fordi der var så mange søde frivillige, som hjalp os. Stor tak til alle de mennesker som gav en hånd med, siger Ulla Severin, leder af Fri-Stedet, til Ridehesten.com. Ulla Severin har også skrevet en stor tak til alle som hjalp på Fri-Stedet Facebook-side.

Alle de ni islandske heste var fanget igen kvart over ni. Hverken mennesker eller dyr er kommet til skade. Ulla Severin fortæller i telefonen til Ridehesten.com, at centerets servicemedarbejder er i fuld gang med at sikre hestenes indhegning yderligere, så hestene forhåbentlig bliver i folden i fremtiden. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen