Neergaard er Grand Prix-vinder igen

08-07-2023 18:29

Annika Knudsen Lorentsen

Ved Bækgaarden Horse Festival, har Martin Dinesen Neergaard netop vundet Stutteri Ask Grand Prix, og dermed gentog han successen fra sidste år

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Mange af Danmarks allerbedste ryttere var i dag samlet på Bækgaarden, for at deltage i Stutteri Ask Grand Prix ved dette års Bækgaarden Horse Festival. Stemningen omkring dagens Grand Prix-klasse var i top. Et stort publikum var mødt op, og dagens speaker Lone Hesselmark delte sjove fakta omkring rytterne, som vi også vil dele med jer her i artiklen. 

Det fremgik tydeligt, at det var nogle af Danmarks bedste ekvipager, der var til start, for hele 13 ud af de 31 ekvipager til start, formåede at komme fejlfrit igennem hovedrunden. Det var dermed blandt disse, at årets vinder skulle findes i en spændende omspringning. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup med Balouca Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

De første ryttere i omspringningen fik nedslag, mens Rikke Haastrup Kristensen  med Balouca Z e. Baloubet du Rouet/ Parco (opdr. Annette Grønbæk) var den første der formåede at ride fejlfrit, og dermed lagde hun sig ind i spidsen. Om Rikke fortalte dagens speaker, at hun tidligere har spillet violin og kørt på ethjulet cykel, men om hun kan klare begge dele på samme tid, er dog endnu uvist. Rikke lå i spidsen indtil de sidste to ryttere i omspringningen, som begge formåede at ride hurtigere end Rikke, samtidig med, at de også var fejlfrie. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen med Chaccossini. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Den ene af dem var Rikke Andersen med den særdeles velspringende Chaccossini e. Chacco-Blue/ Cassini II, som i sidste ende tog andenpladsen og hele 25.000 kroner i præmiepenge. De fakta som publikum i dag fik om Rikke Andersen var blandt andet, at hun altid giver hestene to klap på halsen inden hun går i gang, og da hun i dag red i mål efter en fejlfri omspringning, blev det til en del flere. Det blev også afsløret, at Rikke ofte giver den gas med sang, når hun kører i bil, hvor musikken bliver skruet helt op, så hun rigtig kan synge med. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

50.000 og sejr til Neergaard
Det var sidste rytter i omspringningen der formåede at ride sejren i hus. Her var det nemlig sidste års vinder Martin Dinesen Neergaard, som i år red den 9-årige Carpe Diem van de Geeneinde Z e. Connor/ Cassini I hurtigt og fejlfrit rundt i omspringningen. Dermed tog Martin sejren og hele 50.000 kroner i præmiepenge, samt en spritny sadel sponsoreret af A Bit More. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Martin vandt sidste år med hingsten First Choice HT, og han har helt generelt ofte været i top ved netop stævnet på Bækgaarden. Et stævne som han fortæller, at han rigtig godt kan lide at ride, fordi der er en helt særlig stemning omkring stævnet. I videoen nederst, kan I høre et videointerview med Martin, hvor han fortæller om hesten Carpe Diem van de Geeneinde Z og om hvordan det er at ride på Bækgaarden. 

En ting som de færreste nok vidste om Martin, indtil i dag, er at han faktisk er tidligere dansk mester i bowling. Det vidner om det faktum, at Martin faktisk er lidt et naturtalent til de fleste sportsgrene, som han kaster sig over. Det gælder f.eks. også golf, jagt og håndbold. Han er et stort konkurrencemenneske, og det fremgik i dag tydeligt, da han leverede en super omspringning, hvor han uden tvivl gik efter sejren. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Fjerdepladsen i årets Grand Prix gik til Anne-Kristine Rie Truelsen med Obahma JS e. Eurocommerce Berlin/ Metropole, mens Karoline Vistesen Graversen tog femtepladsen med Libertina. Begge leverede fejlfrie ridt i både hovedrunde og omspringning. 

Resultat fra Grand Prix. 

Start- og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen