Nations Cup venter for Stutteri Ask

15-04-2024 14:21

For første gang nogensinde vil Stutteri Ask danne rammen om en nationsspringning. Programmet for arrangementet, der afholdes i midt maj, er klar og 11 udenlandske nationer har allerede tilmeldt hold

Copyright Ridehesten.com
Den store springbane på Stutteri Ask skal for første gang bruges til et internationalt stævne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stutteri Ask danner for første gang rammen om en nationsspringning i EEF Series, nærmere bestemt fra den 15.-19. maj 2024. 

EEF-serien er en spændende serie, hvor nationer, der ikke er en del af første division i Europa, har muligheden for at prøve kræfter med Nations Cups og dermed få erfaring på højt niveau. Det er første gang at Stutteri Ask skal være international stævne arrangør, men de glæder sig og vil gerne gøre det til en tilbagevendende begivenhed. 

Tidsplanen for det kommende Nations Cup-stævne afslører, at man skal reservere fredag den 17. maj, hvis man ønsker af overvære nationsspringningen, mens det er søndag den 19. maj, der danner rammen om Grand Prix-klassen, men der vil alle dagene være spændende ridning på aller højeste niveau.

Copyright Ridehesten.com
De nye stævnestalde er klar til at modtage en masse heste. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Disse nationer har meldt deres ankomst
Der er lagt op til en spændende konkurrence, når nationerne tørner sammen i Longines EEF Nations Cup på Stutteri Ask fredag den fredag den 17. maj. Blandt de 11 nationer tilhører de otte region nord i Longines EEF Series, og det er altså disse otte nationer der skal kæmpe om point i Martofte på Stutteri Ask

Det drejer sig om hjemmebaneholdet fra Danmark, som sættes af Landstræner Bo K. Møller, og sammen vil de uden tvivl kæmpe for et godt resultat. Derudover er det Israel, Estland, Norge, Finland, Polen, Litauen og Sverige, der rider efter point ved stævnet. 

De øvrige hold der kommer til start er Japan, Belgien og Holland, mens Tyskland som 12. hold også har ytret ønske om at forsøge at stille et hold. De kommer alle til start for at samle værdifuld erfaring i Nations Cup-sammenhænge og selvfølgelig for at ride om sejren.

Copyright Ridehesten.com
Publikum for rig mulighed for at nyde stævnet og de flotte rammer på Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vejen til finalen
Konkurrencen hos Stutteri Ask, er den første vigtige nationsspringning for det danske hold i 2024. Det er første chance for at samle point ind i Longines EEF Series 2024, og med en god placering, vil sandsynligheden for at sikre sig en semifinaleplads være større. Den anden regionale kvalifikation finder sted i Drammen i starten af juni.

Når alle regionale kvalifikationer i Longines EEF Series er afviklet, vil de fem bedste nationer fra hver af de i alt fire regioner mødes i semifinalerne. Her mødes de fem bedste nationer fra region nord med de fem bedste fra region vest i den ene semifinale, mens de fem bedste fra henholdsvis region syd og region central mødes i den anden semifinale.

De fem bedste nationer fra hver semifinale går derefter videre til EEF Series Final i Warsaw i september måned. 

/Stutteri Ask

Copyright Ridehesten.com
Tidsplanen for stævnet
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen