Nathalie: Det bliver godt at komme afsted igen

12-04-2021 14:36

Om halvanden uge starter CDI-stævnet i Hagen, hvor startlisten byder på internationale topnavne så som Cathrine Dufour, Charlotte Dujardin og Isabell Werth. Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein glæder sig over at de fem danske ryttere får hård konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det bliver godt at komme afsted
De internationale stævner er atter lukket op efter både corona og herpesvirus, og det betyder at en række danske dressurryttere i næste uge drager afsted mod anerkendte stævne Horses & Dreams i tyske Hagen. 

– Det bliver rigtig rart at komme afsted igen, men det bliver også anderledes i forhold til måden vi omkring vores adfærd i forhold til andre mennesker og heste. Vi har lige fået at vide her til morgen at hver hest kun må have tre personer med til stævnet i stedet for fem personer grundet nye restriktioner her i Tyskland, fortæller landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein.

Fra den 21. - 25. april skal disse fem danske ryttere ride CDI4*:

  • Cathrine Dufour og Vamos Amigos (Grand Prix og Grand Prix kür)
  • Daniel Bachmann på Carso’ni (Grand Prix og Grand Prix kür) og Marshall Bell (Grand Prix og Grand Prix Special)
  • Andreas Helgstrand og Fiontini (Grand Prix og Grand Prix Special)
  • Carina Cassøe Kruth og Heiline’s Danciera (Grand Prix og Grand Prix Special)
  • Nanna Skodborg Merrald på både Blue Hors Zack (Grand Prix og Grand Prix kür) og Atterupgaards Orthilia (Grand Prix og Grand Prix Special)

Topnavne i særklasse
Masterlisten til stævnet er blevet offentliggjort og den viser at toppen af international dressur melder sin ankomst i Hagen. Foruden de danske ryttere, har også britiske Charlotte Dujardin, Carl Hester og Charlotte Fry meldt til start. De bliver fuldt trop af tyske navne som Isabell Werth, Helen Langehanenberg, Jessica von Bredow-Werndl og Sönke Rothenberger. 

Det er det første stævne siden World Cup-kvalifikationen på Vilhelmsborg tilbage i oktober sidste år, at landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein igen får lov til at sammenligne en stor del af A-truppen og til dels B-truppen, mod de udenlandske konkurrenter. 

– For rytterne bliver det rigtig godt at komme afsted igen og hvad jeg har set på startlisten, så kommer der rigtig mange gode ryttere fra de andre nationer, fortæller Nathalie og fortsætter: – Det er godt for de danske ryttere at ride mod de bedste, for det er her at vi kan måle vores niveau og finde ud af hvilke lektier vi skal have frem mod de næste stævner.

OL nærmer sig med hastige skridt og ugentligt kommer der nye meldinger med stævner som aflyses, rykkes eller der rettes i stævneformatet. Det kræver at man er fleksibel som landstræneren understreger, for det er lidt af et puslespil. 

– Jeg glæder mig absolut, for der er flere ryttere i B-truppen som står med en fod i A-truppen, så det bliver godt at se hvor de er henne i forhold til den hårde konkurrence som vi vil møde i Hagen, slutter Nathalie.

Klasserne blive sendt live på ClipMyHorse og man se Horses & Dreams hjemmeside HER.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev