Når avl bliver ens hjertebarn (video)

21-09-2020 16:22

Hannah Duelund Liltoft

Ved landsstævnet i svenske Henriksdal sikrede Martin Knudsen sig en flot andenplads med avlshingsten Volstrups Cash i søndagens 150 cm klasse 

Copyright Ridehesten.com
Volstrups Cash og Martin Knudsen ved Equitour 2019. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Martin Knudsen var i weekenden til start ved landsstævnet i Henriksdal, og her medbragte han udover den smukke Ci Beau Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask) og hurtige Lugranda e. Luganer/Laurenz (opdr. Lena Brohus) også den velspringende danske avlshingst Volstrups Cash e. Volstrups Casillas/Churchill (opdr. Pia Holländer).

Volstrups Cash og Martin var igen søndag til start i 150 cm klassen, hvilket var stævnets sidste klasse. Her leverede makkerparret igen en formidabel runde, dog desværre med et nedslag, der henviste dem til andenpladsen. Tomhændet gik de dog ikke fra stævnet, idet denne placering indkasserede den nette sum af 25.000,- kr. 

Dagen derpå har vi talt med Henning Jensen, der også er en del af Stutteri Volstrup. Pia Holländer og Henning Jensen står bag det succesfulde nordjyske stutteri. Henning er ovenud begejstret for, at det er Martin, der overtog tøjlerne på Volstrups Cash, som tidligere har været redet af den succesfulde, Sofie Bøgelund, der grundet familieforøgelse måtte overdrage tøjlerne. 

Copyright Ridehesten.com
Volstrups Cash som vinder af Elvin Rasmussen vandrepokal ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2012. Foto: ridehesten.com/Tine Luther.

Volstrups Cash blev avlsgodkendt i 2011, og i 2012 modtog han Elvin Rasmussens vandrepokal og en opdrættermedalje i sølv. Det bemærkelsesværdige i netop denne afstamning er, at alle hopperne har Pia og Henning selv lagt til, og hingstene har de også selv haft på stutteriet. Det strækker sig faktisk helt tilbage til ERDH-hoppen Perhaps Love XX, der er MMM til Volstrups Cash. Hun blev i sin tid indkøbt fra Bornholm og kom til at grundlægge hoppestammen bag denne fantastiske hingst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Henning fortæller, at der bag enhver linje i hingsten har været mange overvejelser omkring hingstevalget, og hvad man kan gøre bedre for netop at fremme præstationerne. Resultatet her er de med rette ganske godt tilfredse med.

Ridehesten spurgte Henning, hvordan det så netop kom på tale, at det var Martin Knudsen, der skulle overtage tøjlerne på Cash, nu hvor der avlsmæssigt ikke er overladt noget til tilfældighederne. Henning svarer:
– Vi har altid på Stutteri Volstrup brændt for de unge talenter som bl.a. Astrid Svenstrup og Trine Hjort, så da Martins far, Jens, kontaktede mig for at høre, hvem der skulle blive den næste rytter til Cash, var der ingen slinger i valsen. Det skulle Martin, for han passer ind i stutteriets ånd, og det kan vi konkludere med rette. Cash og Martin har virkelig fundet melodien, og vi er så stolte. Det er vi over alle vores ryttere og heste, afslutter Henning.

Se med ovenfor, hvor vi viser det flotte ridt fra i går. Kun et enkelt nedslag fra en sejr i 150 cm klassen. 

Stort tillykke fra alle os på Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Volstrups Cash og Martin Knudsen ved DM 2020. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen