Nanna og Zack nr. 4 i Amsterdam

27-01-2023 14:23

Tre danske ekvipager ydede en flot indsats ved World Cup-kvalifikation i Amsterdam. Desværre blev Andreas Helgstrand diskvalificeret, men Nanna Skodborg Merrald opnåede en fornem fjerdeplads

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og 19-årige Blue Hors Zack er stadig på toppen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved World Cup-kvalifikationen i Amsterdam er Danmark repræsenteret af de tre danske ryttere Nanna Skodborg Merrald, Daniel Bachmann Andersen og Andreas Helgstrand, den danske dommer Susanne Baarup, og desuden også tre DV-heste, hvoraf Tørveslettens Titanium starter for Holland, mens Zippo M.I. og Queenparks Wendy starter for Danmark.

Første danske rytter i den indledende Grand Prix i dag var Nanna Skodborg Merrald, som vi i indeværende sæson allerede har set  i World Cup-kvalifikationer på Atterupgaards Orthilia (nr. 5 i Lyon), Blue Hors St. Schufro (nr. 5 i Mechelen) og Blue Hors Zepter (nr. 3 i Basel).

Hun er nu til start på sin VM-guldhest Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, som igennem sin karriere har haft mange forskellige ryttere og debuterede i international Grand Prix som 13-årig med Daniel Bachmann Andersen, der red hingsten ved VM i 2018 og EM i 2019.

Copyright Ridehesten.com
En flot fjerdeplads blev det til for Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Zack peaker fortsat

Nanna Skodborg Merrald havde for to år siden sin internationale debut med Zack, og det første senere i 2021 til deltagelse ved OL i Tokyo, og året efter var ekvipagen på den guldvindende danske hold ved VM i Hering.

Den nu 19-årige avlshingst tager sig i dag i Amsterdam aldeles fantastisk ud sin alder til trods, og han virker nærmest mere smidig end nogensinde. De øvelser, der i hans yngre dage kunne være lidt udfordrende for ham, løser han i dag rigtig flot, og for eksempel fik han i dag lavet gode piaffer med flotte overgange. Desværre indløb der en fejl i toer-changementerne, men den samlede tur var så overbevisende, at scoren viste 76,196%.

Blue Hors Zack er hhv. far og farfar til de to andre heste på det danske hold.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. viser fortsat god udvikling. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stabilt ridt

Anden danske rytter var Daniel Bachmann Andersen med Vivi og Christian Vang Lauridsens 11-årige Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen), som han overtog sidste år fra Karoline Louise Skøt. Ekvipagen hentede sidste år værdifuld erfaring ved internationale stævner i Aalborg, Hagen, Falsterbo, Aarhus og Stockholm med adskillige topplaceringer.

Det var i dag i Amsterdam tydeligt at se, at ekvipagen er i fortsat udvikling, og at de bliver mere og mere harmoniske som ekvipage. Det var tæt på at ligne en personlig rekort i Grand Prix i dag, men med 74,609% nåede de ikke helt op på rekorden på over 75% i Falsterbo i sommer.

Copyright Ridehesten.com
Desværre blev Andreas Helgstrand diskvalificeret pga. blod i Queenparks Wendys mund. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lyserødt skum igen

Andreas Helgstrand og guldmedaljehoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Stedinger (opdr. Kurt Gosmer) har haft succes ikke blot i de danske dressurchampionater, men også internationalt med en bronzemedalje ved UVM i Ermelo som 5-års. Wendy, der fylder ni år til sommer, debuterede allerede sidste år forår i Grand Prix og havde senere samme forår sin internationale debut. Det er i Hagen, Ermelo og Aarhus (Vilhelmsborg) blevet til udelukkende sejre og andenpladser.

Ekvipagens seneste start var i november ved Sweden International Horse Show i Stockholm, hvor de i Lövsta Top 10 Dressage Grand Prix desværre blev diskvalificeret pga. blod i munden. Det lød, at Wendy havde bidt sig i tungen.

Desværre skete det samme i dag i Amsterdam, hvor hoppen tydeligt skummede lyserødt, og dommer ved C, tyske Ulrike Nivelle, kunne med en hvid serviet konstatere, at uheldet var ude igen.

 

Sejr til VM-bronzevinderen

Hollandske Dinja van Liere vandt i dag Grand Prixen med den 11-årige hingst Hermès e. Easy Game/ Flemmingh, som hun også sikrede sig VM-bronze med i Herning tilbage i august. Ekvipagen er fortsat meget overbevisende og vandt i dag med knap 80% – og de må siges at være topkandidat til sejren i Küren i morgen.

Der er ingen tvivl om, at Tysklands Isabell Werth vil være med, og selv med 17 år gamle Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir AA får hun leveret en respektabel præstation, som dommerne vurderede til 77,957%. Med 76,261% red tyske Ingrid Klimke sig ind på tredjepladsen med sin VM-hest, den 15-årige avlshingst Franziskus e. Fidertanz/Alabaster – kun meget knebent foran danske Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald