Thomas Bach Jensen
Nu er der ikke engang to måneder til Danmarks helt store hestearrangement, Dansk Varmblods Hingstekåring, der i år finder sted den 7.-11. marts. Det er et arrangement, der i høj grad forener avl og sport, og når man kigger på det avlsfaglige, der er hingstekåringens fundament, så er der meget at glæde sig til.
Det bliver i år debut for Dansk Varmblods nye avlsledelse. De har selvfølgelig selv udtaget hingstekandidaterne ved forbesigtigelsen, men det er første gang, at der i Herning opereres med den nye disciplinopdelte avlsledelse.
Når springhingstene onsdag for første gang vises i løsspringning, vil de også blive vist løse i galop i 8-tal, hvilket giver dommerne bedre mulighed for at vurdere balancen i galop. De samme professionelle hjælpere (beridere), som styrer med løsspringningen, vil i år også assistere med løsvisningen af dressurhingstene.
Der er over 90 hingste tilmeldt kåringen, og der kan stadig komme efteranmeldelser fx indkøbt på de endnu ikke afholdte hingstekåringer i KWPN Holland og BWP Belgien. Hold I, der består hingste, som ikke tidligere har været fremstillet til kåring og primært er 3 år, er altid det største og har i år omkring 60 hingstekandidater. Hele spændingen omkring avlsgodkendelse trækkes til søndag.
Det er helt særligt for kåringen i 2018, at der kommer et stort og imponerende 4-års hold med over 20 katalognumre. Alle de hingste, der har gået materialprøve i efteråret og er inviteret til kåringen, er tilmeldt, og det betyder, at det bliver et meget seværdigt hold af afprøvede unghingste - både i dressur og springdisciplinen.
Der er ikke tilmeldt hingste i holdet af forædlere (fuldblod og araber), men til gengæld kommer der ovre 10 ældre hingste. I det dressurbetonede hold af ældre hingste stiller Katrinelund Grand Prix-dressurhingsten Floriscount e. Florencio I/Donnerhall, som den danske hingstestation vil forhandle i den kommende sæson.