Monte Carlo skal fokusere på sporten

23-10-2024 12:13

De seneste par år har Blue Hors Monte Carlo fungeret som både stævne- og avlshingst, men han er nu blevet kastreret for at kunne fokusere på sporten

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Monte Carlo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I 2020 erhvervede Blue Hors hingsten Monte Carlo TC e. Glock's Dream Boy N.o.p./United, som dengang netop var blevet udpeget som præmiehingst ved KWPN-hingstekåringen. Efterfølgende blev Blue Hors Monte Carlo fremstillet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor han også indtog en plads i præmieringen.

Med Nanna Skodborg Merrald i sadlen har Monte Carlo siden da haft stor succes i unghesteklasserne, hvor han som 4-års blev nummer tre ved DRF’s championatsfinale, mens han og Nanna vandt finalen for 6-års heste sidste år. I foråret deltog nu 7-årige Monte Carlo også ved det internationale stævne i Compiègne, hvor det blev til en sejr i Intermediare I med over 71%. Han har samtidig med sin sportslige karriere stået til rådighed som avlshingst for Blue Hors, men det er nu fortid, da han er blevet kastreret. Dog vil man stadig kunne benytte ham via frost sæd.

Blue Hors skriver i dag følgende på deres Facebook:

Monte Carlo er blevet kastreret for at fokusere på sin sportskarriere med Nanna Merrald. Denne beslutning stemmer overens med vores strategi for nedskæring, hvilket gør, vi vil være mere selektive med de hingste, vi benytter i avlen. Vi ønsker at udvikle talentet hos vores heste på bedste vis. Derfor tror vi, at beslutningen om at kastrere Monte Carlo vil give de bedste betingelser for en fortsat karriere i konkurrencesporten. For avlerne vil Monte Carlo stadig være tilgængelig gennem frost sæd.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Monte Carlo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen