Miniatureheste som handicaphjælpere

22-02-2013 06:57

I Arizona, USA, overvejer man lige nu at anerkende miniatureheste som servicedyr, på linje med fx førerhunde og lignende

 

Copyright Ridehesten.com
Screenshot: horsetalk.co.uk

Miniatureheste anerkendes allerede som servicedyr under de føderale regulationer. Den største bekymring fra lovgivernes side har indtil videre været, om man ville tillade miniatureheste på spisesteder, men Guide Horse Foundation skriver på deres hjemmeside, at guideheste er meget renlige og kan gøres stuerene.

På samme hjemmeside er der også lavet en liste over fordele ved miniaturehestene som servicedyr, bl.a. at de har en lang levetid, et roligt temperament og en god hukommelse. Dertil skulle de trænede miniatureheste være fokuserede på deres arbejde og svære at distrahere.

Oveni er heste ikke afhængige af opmærksomhed fra mennesker og bliver normalt ikke ophidsede når de klappes eller groomes.

Heste er også fra naturens side bevidste om sikkerhed, da de konstant er på vagt overfor eventuelle farer. Alle heste har en naturlig evne til at ville guide deres ejer ad den mest sikre og hurtige rute, og demonstrerer rigtig god dømmeevne i træningen. Miniaturehestene viser også god udholdenhed og kan let rejse langt ad én omgang.

Kilde: Horsetalk

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen