Militarystjernen Mark Todd takker af

29-07-2019 16:04

Annika Knudsen Lorentsen

Den dygtige militaryrytter Mark Todd fra New Zealand var i går på det vindende hold i Nations Cuppen i Irland, og her offtenliggjorde han sin pension fra sporten

Copyright Ridehesten.com
Mark Todd og Leonidas II ved OL i Rio i 2016.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går vandt det New Zealandske hold FEI Nations Cup i Camphire i Irland og for Mark Todds vedkommende var det den sidste turnering i hans utrolige karriere. 

Under præmieoverrækkelse meddelte Mark nemlig sin pensionering fra sporten, en udmelding som de færreste havde forventet. Sammen med den  15-årige Leonidas II e. Landos/Parco xx havde han netop afsluttet 4* konkurrence på en individuel 5. plads og dermed bidrog ekvipagen til den samlede holdsejr. 

Den New Zealandske landstræner Graeme Thom kom med følgende udtalelse: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var en god dag for os og for det New Zealandske hold, og jeg vil tillade mig at fremhæve Mark Todd: han har vundet Badminton fire gange, Burghley fem gange, Olympisk guld to gange og et utal af andre sejre, hvor der er for mange til at opremse dem alle i dag. Han har været en stor inspiration, en ægte sportsmand og frem for alt var han en fantastisk gentleman i denne sport.

Mark Todd var selvfølgelig berørt under offentliggørelsen, og denne gang er det et endeligt farvel til sporten i en alder af 63 år. Det er 35 år siden han vandt sin første guldmedalje ved sit første OL, her vandt han nemlig i Los Angeles i 1984 med Charisma. Samme hest som han red til endnu en OL-sejr fire år senere, denne gang i Seoul i 1988. Det er desuden blevet til en bronzemedalje ved OL i Sidney i 2000 med Eyespy/Diamond Hall Red, samt flere topplaceringer ved andre mesterskaber. I alt har Mark deltaget ved 7 Olympiske Lege.

Mark Todd har længe boet i England og nu vil han lave sin stald i Badgerstown om til en træningsstald hvor han vil fortsætte arbejdet som træner for sine elever, og hjælpe dem videre fra ungdomsårene og ind i seniorårene. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing