Militaryrytter i dressurchampionatet (video)

06-03-2020 10:54

Camilla Tiefensee Schrøder

Militaryrytteren Bianca Walton brugte for to år siden hele sin børneopsparing på at købe DV-hesten Valløs Filip med en drøm om at ride den i unghestechampionatet i Herning. I år gik drømmen i opfyldelse

Nyheden fortsætter efter annoncen

I unghestechampionatet er der mange erfarne beridere og professionelle blandt de ryttere, der fremviser de unge dressurheste, men det er ikke alle, der kommer fra sådan en baggrund. 25-årige Bianca Walton skiller sig ud fra mængden: Hun er militaryrytter på internationalt niveau, har bl.a. deltaget ved UVM i military i 2018 og vundet både guld og sølv ved DM i military for junior- og ungryttere, men det er første gang, hun deltager i dressurchampionatet i Herning. Det var noget helt særligt at ride side om side med eliten i Boxen.
– Jeg havde da lidt nerver på, men det er en megafed følelse. Første dag red jeg sammen med Victoria Vallentin, og anden dag sammen med en af dem, der ligger i toppen, så man føler sig lidt lille. Men Filip er megasej, og han tog det helt cool, fortæller Bianca Walton. Hun kunne også mærke, at han har et ekstra "stævnegear", når han kommer ind på banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et heldigt hammerslag
Bianca Walton købte Valløs Filip DWB e. Franziskus/Baccarat (opdr. June og Mogens Worre-Jensen) på forårsauktionen i Herning i 2018, og han var ellers sådan en hest, hun ikke regnede med at have råd til.
– Filip har været stillet som hingst i Herning, og jeg havde det videoer af ham, men jeg havde ikke været ude at prøve ham inden auktionen, for jeg tænkte, at den nok var for dyr, fortæller hun.
Heldigvis faldt auktionen heldigt ud til Biancas fordel, og hun blev ikke overbudt på de 20.000 EUR + moms, som hammerslaget faldt ved.
– Jeg brugte hele min børneopsparing. Det var min store drøm at uddanne den til Herning, og det lykkedes. Det er vanvittigt fedt – en kæmpe oplevelse, og jeg føler mig helt beæret over at være her, siger Bianca Walton, som selv har uddannet Filip det sidste halvandet år.

Efter Herning er planen at deltage i 5- og 6-årschampionaterne i dressur med Filip og måske prøve ham af til et militarystævne. Hun har allerede redet ham lidt på en terrænbane sidste sommer.
– Hvis ikke det bliver military, så bliver det dressur. Jeg tror, den kan komme sindssygt langt, siger Bianca Walton. Hun har ingen planer om videresalg, for som hun siger:
– Han er jo min bedste ven!

Mød Bianca og Filip her:

Klar til B-finalen i aften
Valløs Filip startede rigtig fint ud den første dag med en 22.-plads, men efter anden test kom han ikke blandt de 24 bedste, der skal rides af testrytter Daniel Bachmann Andersen på lørdag. I stedet er makkerparret klar til start i B-finalen, som er et nyt tiltag i år i championatet.
B-finalen starter kl. 20.45.

Se startlisten

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen