Michael Jung pensionerer sin verdensstjerne

15-04-2021 19:36

OL-vinderen i military, tyske Michael Jung, har besluttet, at tiden er moden til at pensionere hans 16-årige stjernehoppe Rocana

Copyright Ridehesten.com
Michael Jung og Rocana ved WEG 2014 i Frankrig. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 16-årige DSP-hoppe Rocana (tidl. Fischerrocana eller Fischer Rocana) e. Ituango xx/ Carismo/ Scampolo er kendt for at have en fantastisk karakter og personlighed, og den håber Michael Jung vil gå videre til hendes afkom, for det er besluttet, at hun nu skal have et par føl.

Rocana har fået 52 internationale militarystævner og har 30 gange været placeret i top 5 og har vundet ni gange. Michael Jung har selv uddannet hoppen, og sammen vandt de i 2014 deres første titel, da de vandt guld ved UVM i military i Le Lion d'Angers. Ligeledes i Frankrig vandt ekvipagen holdguld ved det "rigtige" VM, da det i 2014 blev afviklet i Caen.

Faktisk var Rocana dengang i 2014 blot reservehest til holdet og kom med, fordi Michael Jungs Sam blev skadet. Individuelt blev det til en andenplads for den blot 9-årige hoppe, der netop havde gået sit første 4-stjerende i Luhmühlen (i dag 5-stjernet).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Året efter satte Rocana sig på den første af tre sejre i Kentucky, da hun og Michael Jung vandt Kentucky Three-Day-Event. Samme år blev de toer i Pau. I 2016 vandt parret igen i Kentucky og endnu engang i  2017, hvor de også vandt EM-sølv i Strzegom.

I 2018 blev ekvipager toer i Kentucky og var naturligvis kvalificeret til WEG i Tryon, men Rocana blev skadet, og det blev det første internationale mesterskab uden deltagelse af Michael Jung siden 2009. Han har nu truffet beslutningen om at lade den fantastisk hoppe pensionere og skriver på Instagram:

Hun er super fit, og nu er tiden kommet til at få et par føl efter denne utrolige hoppe. Tak for alt, Rocana!

/Reiter Revue.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev