Merrald nummer tre i World Cup

15-01-2023 11:17

Mille Albinus Hjermitslev

Den nye ekvipage, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter, der i går gav os en imponerende debut i World Cup Grand Prix'en formåede i dag at gøre det endnu bedre

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var dressurrytterne igen i aktion i Basel, hvor den stod på World Cup i Grand Prix Kür. Især var det spændende at se Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepters e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II første kür sammen. Det var Zepters sjette kür i sin karriere. Küren i dag har Merrald tidligere reddet på Zepters halvbror Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack/Donnerhall (opdr. Inge Bastian). 

Igen klarede ekvipagen opgaven med bravour og fik i den grad markeret sig som en ekvipage, der er blandt den absolutte top i international dressur. Der var en dejlig kontakt mellem hest og rytter og traversen til venstre, der ikke sad helt i skabet i går, gav ingen problemer i dag. Generelt havde Nanna god kontrol over den store Zepter og førte ham flot igennem alle øvelser. Kun med en lille uoverenstemmelse i en af de sidste overgange, men ellers et fejlfrit program. Harmoni og power beskriver deres flotte kür i dag, der gav dem exceptionelle 84.130% og lagde dem på en foreløbig tredjeplads. 

Spændende var det dog om tredjepladsen ville række. Sidste rytter var gårdagens tredjeplaceret ekvipage, Dinja van Liere og Hartsuijker e. Johnson/ Scandic, der skulle vise om de igen kunne slå Nanna og Zepter. Ekvipagen red et flot program i dag, men sluttede som nummer fem med 82.805%. Dermed endte Nanna og Zepter på en flot tredjeplads.

Højt niveau i dagens kür
Der var højt niveau fra start i dag og allerede inden pausen, havde en ekvipage fået over 80%. Svenske Patrik Kittel og Forever Young Hrh e. Fuerst Fugger/ Don Bosco fik flotte 81.220%

Gårdagens andenplads var Isabell Werth og DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein, der i dag startede som nummer 10. Forhåbningen var ingen forstyrrelser fra publikum i dag, efter at en lyd fra publikum havde forstyrret Quantaz og kostede dem en fejl i deres Grand Prix lørdag. Der var til gengæld ikke meget at sætte på deres kür, der da også gav ekvipagen 85.650% og lagde ekvipagen i front.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Werth havde endnu føringen med tre ryttere tilbage. Som tredjesidst var dog Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB, der næsten kan synes umulige at slå. Blødt og ubesværet dansede ekvipagen gennem deres kür. Det gav dem 90.795% og en klar sejr. Ekvipagens sejr nummer 20 i træk.  

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter dagens resultat ligger Nanna nummer to i den samlede World Cup stilling i den vesteuropæiske liga.

Daily Mirrors sidste dans
Dagen Grand Prix kür blev også den 19-årige Daily Mirror 9 e. Damon Hill/ Florestan I, redet af Benjamin Werndl, sidste start. Den går nu på pension. Det var ekvipagens start nummer 59 på Grand Prix-niveau, og ekvipagen afsluttede på fineste vis med et flot program og 83.995%.

Copyright Ridehesten.com
Daily Mirror 9 redet af Benjamin Werndl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens resultat. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Fakta
Dansk dommer iblandt

I dagens Grand Prix-klasse var danske Hans-Christian Matthiesen, dyrlæge og overdommer i dressur, at finde i et af dommertårnene. Dommerpanelet så ud som følger: 

Dommer E: M.Ringmark, Sverige
Dommer H: K.Wüst, Tyskland
Dommer C: H.Voser, Schweiz
Dommer M: H.-C.Matthiesen, Danmark
Dommer B: R.Saleh, Frankrig

Fold up
Fakta
Om FEI World Cup dressur

FEI World Cup dressur i den vesteuropæiske liga: 

 • Vilhelmsborg, Aarhus, 21.-23. oktober 2022
 • Lyon, Frankrig, 26.-30. oktober 2022
 • Stuttgart, Tyskland, 9.-13. november 2022
 • Madrid, Spanien, 24.-26. november 2022
 • Salzburg, Østrig, 8.-11. december 2022
 • London, England, 15.-16. december 2022
 • Mechelen, Belgien, 26.-30. december 2022
 • Basel, Schweiz, 12.-15. januar 2023
 • Amsterdam, Holland, 26.-29. januar 2023
 • Neumünster, Tyskland, 16.-19. februar 2023
 • Gøteborg, Sverige, 23.-26. februar 2023
 • 's-Hertogenbosch, Holland, 9.-12. marts 2023

Finale: Omaha, Nebraska USA, 4.-8. april 2023

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen