Mere ridesport på tv

13-12-2014 07:16

Dansk Ride Forbund har indgået et samarbejde med produktionsselskabet Zibra Digital Media, og sammen lancerer de nu EQUESTV, en online streamingplatform, som gør det muligt for alle i verden at følge med fra flere stævner i Danmark

Copyright Ridehesten.com

”Vi vil gerne have mere ridesport i tv! Efter vores opfattelse viser de danske tv-kanaler langt fra udsendelser nok fra vores stævner til at imødekomme den store interesse og efterspørgsel, der er. Derfor har vi taget skeen i egen hånd og lancerer vores egen tv-kanal på nettet,” lyder det fra generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund. 

Formålet med EQUESTV er at skabe en platform, hvor web-tv fra ridesporten og stævner på dansk grund samles, så alle ridesportsinteresserede kun skal gå et sted hen. EQUESTV skal også give vores stævnearrangerende klubber bedre muligheder for at få lavet og vist tv fra deres arrangementer og samtidig få del i annoncekronerne fra transmissionen. 

”Vi ser rigtig meget frem til samarbejdet med Zibra og GlobalConnect,” fortæller Jens-Erik Majlund og fortsætter: 

”Med EQUESTV får vi en distributionsplatform, som vi stiller til rådighed for alle stævner i Danmark, store som små. Vi forventer et omfattende samarbejde med de mange arrangører rundt om i landet, som nu får en direkte kanal ud til de mange ridesportsinteresserede, der længe har efterspurgt mere tv fra sporten. Det første stævne, vi transmitterede fra, var World Cup-stævnet JBK Horse Shows i Odense, og det blev en stor succes. For os er det en kæmpe gevinst, at vi nu kan gøre ridesporten tilgængelig for alle, og vi håber naturligvis på, at det vil skabe mere opmærksomhed omkring vores sport. Derfor glæder vi os til samarbejdet med Zibra og GlobalConnect, og ser frem til, at vi ved fælles hjælp kan levere mange timers ridesport hjem til de danske og udenlandske stuer.” 

Tanken med EQUESTV er, at skabe en online video-platform, hvor ridesporten i Danmark samles. Her kan alle stævnearrangører melde ind med streaming fra deres stævner til en fordelagtig pris. Aftalen sikrer også, at den stævnearrangerende klub får del i de reklameindtægter, som sendingen genererer. 

Ridesport når du vil, hvor du vil 

At streame video og film via internettet åbner op for muligheden for at sende niche-tv-produktioner med lave produktionsomkostninger ud til en bestemt målgruppe. Birger Hauge, administrerende direktør hos Zibra Digital Media Group forklarer, hvorfor man har valgt streaming-modellen til ridesporten: 

”Vi kan gå ind og lave en række produktioner fra ridestævner i høj kvalitet og streame dem på en platform på internettet til en betydelig lavere pris end traditionelle tv-broadcastere, fordi vi ikke skal bruge tungt udstyr og satellitvogne til at sende fra. Vi bruger GlobalConnects fibernet til at sende signalet igennem, og så har vi bygget en over-the-top tv-kanal dedikeret til EQUESTV oven på vores højteknologiske distributionsplatform. Det lyder alt sammen meget teknisk, men i praksis betyder det, at vi har mulighed for at optage rigtig mange timers ridning og sende dels live, men også on demand, når det passer seeren. Faktisk kan man gå ind og se en speciel kort sekvens på ned til få minutter, fordi vi filmer alle ridt til stævnerne.” 

Demokratiseret broadcasting 

Samarbejdet er blevet til i en fælles ambition om at gøre ridesporten tilgængelig. Birger Hauge fortæller: 

”Jeg plejer at sige, at vi hos Zibra er sat i verden for at demokratisere traditionel broadcasting. I nutidens digitale samfund bør det ikke længere være op til de store tv-kanaler at afgøre, hvilke sportsbegivenheder, der skal dækkes. Vi er nået en tidsalder, hvor seeren har magten, og hvor der er stor efterspørgsel på nicheproduktioner. Ridesporten er nu blevet frontløber inden for streaming af sportsstævner, og det kommer til at have stor betydning for både ridesporten, men også for seerne og for måden, hvorpå vi følger med i store sportsbegivenheder.” 

I denne weekend streames der direkte fra Vilhelmsborg, hvor der for 10. år i træk afholdes det traditionsrige Danish Christmas Show. Følg med HER 

Kilde: DRF.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen