MB Rockvaro med flot udvikling

20-10-2022 15:34

Annika Knudsen Lorentsen

Den velspringende 4-årige MB Rockvaro DWB startede sin stævnekarriere i september, og her blot en måned senere gjorde han sig bemærket ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale, hvor han endte på en fornem sjetteplads

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen med MB Rockvaro DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

MB Rockvaro DWB e. Rockland/ Calvaro Z (opdr. Rudie Teglenhof) deltog ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatskvalifikation som sin stævnedebut på Riders Cup den 8. september, hvor han opnåede 8,2 med Adam Sparlund Olesen. Det sikrede ekvipagen en kvalifikation til finalen, som netop har været afholdt på Blue Hors i den foregående weekend. 

Her imponerede ekvipagen igen ved at gå tre fejlfrie runder, blandt andet med en karakter på flotte 8,4 i finalen, hvilket rakte til en 6. plads i et stærkt felt. 

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen med MB Rockvaro DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Han har været supernem lige fra starten af. Han er selvfølgelig en stor hest, som kræver tid, men han har et fantastisk sind, som gør, at vi er nået så langt på kort tid. Vi fik ham i ridning 1. august, da vi startede som selvstændige, og her var han kun blevet trænet frem imod kåring som 3-års og havde derefter holdt pause, fortæller Adam, som driver sin forretning med sin partner Julie Thomsen og fortsætter: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han gik sit første stævne blot en måned efter, hvor hans første klasse nogensinde var campionatskvalifikationen, hvor han gik fejlfrit og fik 8,2 i karakter. Efterfølgende tog vi ham med til to distriktsstævner inden vi tog afsted til championatsfinalen, hvor han var fejlfri i alle runder. Vi er vildt stolte og imponerede over hvor hurtigt det er gået. Både i forhold til vores arbejde og i forhold til hvor god den hest er. Vi har et super samarbejde med Vagn og Irma, og er meget taknemmelige for tilliden og roen til at arbejde med deres hest. 

Copyright Ridehesten.com
MB Rockvaro sammen med Morten Bennetsen ved Dansk Varmblods forbesigtigelse. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Den velspringende røde hest blev tilredet sidste år, men kom først for alvor i ridning for få måneder siden hos Adam, som på rekordtid har udviklet ham, og det til stor glæde for ejerne Vagn og Irma Bennetsen, som var til stede ved championatsfinalerne. Efter den flotte præstation er det tid til, at Rockvaro skal videreuddannes, men med fokus på at give ham tid.

– Nu får han lidt mere tid til at udvikle sig og blive stærkere. Vi er meget spændte på hvad denne hest kan blive til, og også på, hvordan det ser ud med et halvt til et helt års mere træning, slutter Adam og Julie.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen