Maria blev europamester i kørsel

30-07-2024 18:51

I sidste uge var 11 danske unge kuske draget til Sverige for at deltage i dette års europamesterskab i kørsel for U25, junior og children. Her leverede flere af de danske kuske flotte resultater, hvor særligt én af dem brillerede med en ny titel som europamester

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald kunne tage fra stævnet med en ny titel, nemlig europamester for U25. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Det var ikke kun pony- og juniorrytterne, der i sidste uge dystede om titlen som europamester. 11 unge kuske var nemlig taget til Flyinge Kungsgård i Sverige, for at kæmpe om titlen som dette års europamester i kørsel for deres aldersgruppe. Med 126 deltagere fra 17 nationer som Belgien, Frankrig, Storbritannien og Tyskland, var der hård konkurrence for de forventningsfulde danske kuske. 

Stævnet var delt op i aldersklasser, hvor children er for kuske i alderen 12-14 år, hvor vi fra Danmark havde William FeldstedtDortea Hedegaard Hansen og Silas Kirkeskov Møller til start. Junior er kuske for 14-18 år, hvor Danmark var repræsenteret af Frederik FeldstedtKate Saxager og Christian Jespersen Dau. U25 er for kuske i alderen 16-25 år, hvor Mette GrimbühlerRikke RuusAndrea Vieth KjersideMaria Buchwald og Kimmie Marie Rasmussen repræsenterede de røde og hvide farver. 

Copyright Ridehesten.com
11 unge, forventningsfulde kuske var draget til Sverige for at dyste om titlen som europamester. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Netop Maria Buchwald var overlegen til dette års europamesterskab, som også blev hendes sidste EM som U25-kusk, da hun fra næste år rykker op i seniorrækken. Heldigvis kunne Maria slutte det sidste mesterskab af med manér, da hun tog derfra med det bedst tænkelige resultat, nemlig som nykåret europamester i hendes aldersgruppe. Maria leverede gennem alle konkurrencerne flotte resultater, hvoraf hun fik en førsteplads i dressuren, tredjeplads i marathon og en fjerdeplads i keglekørsel. Dette var nok til at tage titlen som europamester, og endda med 2,3 strafpoint ned til sølvet. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald under keglekørsel. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Dette var mit femte og sidste europamesterskab for U25, så jeg er utrolig glad for sådan en god afslutning på mine ungdomsår. Jeg er meget taknemlig for mit team og min familie, som har støttet mig og kæmpet sammen med mig til hvert eneste stævne, siger Maria glad efter sejren, og fortsætter: – Jeg er dog stadig overrasket over, at mine tre ponyer igen bare var 110% med mig alle dage og leverede deres allerbedste

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald sluttede sit sidste U25-EM af med manér. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Det var ikke kun Maria, der formåede at levere flotte resultater. Det danske hold fik en flot fjerdeplads efter alle konkurrencerne var kørt, og var kun 0,89 point fra bronzemedaljen. Det er faktisk det bedste resultet et dansk ungdomshold har lavet de seneste 10 år. Derudover blev childrenkusk Silas Kirkeskov Møller samlet nummer syv i childrenklassen, mens Mette Grimbühler endte på en flot sjetteplads samlet i U25 single. Rikke Ruus vandt keglekørsel i U25 single pony, så med danske øjne har det været et yderst vellykket stævne med flere individuelle placeringer over alle dage fra de unge kuske, og dermed har de unge kuske bevist, at den næste generation er på vej frem. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald blev nummer tre i marathon. Foto: Privat/ Bine Sierla.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner