Marcus Ehnings Cornado pensioneres fra sporten

23-07-2021 14:07

Annika Knudsen Lorentsen

Den 18-årige hingst Cornado er nu blevet pensioneret fra sporten, og det er velfortjent, efter at han sammen med tyske Marcus Ehning har haft en fantastisk sportskarriere

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Cornado ved EM i Herning 2013. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten Cornado e. Cornet Obolensky/Acobat er nu pensioneret. Sammen med Marcus Ehning har hingsten haft en flot karriere på de internationale springbaner, og ekvipagen har blandt andet deltaget ved VM i 2014, ligesom det er blevet til tre World Cup-finaler, hvor ekvipagen to gange er endt som nr. 4. 

Ved VM i 2014 i Normandiet blev det til en individuel 10. plads for ekvipagen, mens det blev en fjerdeplads med det tyske hold, og hingsten har altså tilbragt det meste af sit liv hos Ehning i hans stald i Borken. 

Ekvipagen har flere gange været i toppen af internationale Grand Prix-klasser, og ingen gang det, at Cornado fik fjernet sit ene øje tilbage i 2018, var en trussel mod ekvipagens stævneform. For helt frem til januar i år, har ekvipagen deltaget på de internationale springbaner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På deres Facebook-side skriver Nordreihn-Westfälisches Landgestut følgende om pensioneringen:

– I en alder af 18 år og efter utallige succeser på højeste niveau siger Cornado farvel til sporten. Cornado skal tilbringe sin velfortjente pension i velkendte omgivelser og selskab i Borken. 

Han vil desuden fortsat være aktiv som avlshingst, hvor han gennem årene er blevet far til mange succesfulde afkom. Heriblandt flere kårede sønner, samt topspringhestene: Cool Feeling, som har gået topsport med blandt andre Ludger Beerbaum, Buettner's Minimax, der har gået topsport med Janne Friederike Meyer-Zimmermann og Carolina, der har gået 160 cm med Frank Schuttert. Derudover er der utallige afkom efter Cornado, der har gået international springning i 140 cm-klasser og opefter. 

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Cornado ved WEG i Normandiet i 2014. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen