Mange klubber laver corona-ridt og skattejagt

04-06-2020 11:00

Marie Helene Rigård Rohleder

– Det handler om at være fælles om noget sammen med sin hest, siger Malou Skovgaard fra Roskilde Rideklub, som blot er en ud af mange rideklubber, som laver skattejagter, orienteringsridt og fælles rideture, nu hvor coronakrisen har udskudt de traditionelle stævner og arrangementer

Copyright Ridehesten.com
De flotte rosetter fra Roskilde Rideklub, som alle får ved deltagelse i orienteringsridtet. Foto: Roskilde Rideklub
Nyheden fortsætter efter annoncen

Skattejagt på hesteryg, et mindre distanceridt eller en hyggelig træktur med yndlingsponyen.

Den 21. juni arrangerer Roskilde Rideklub et orienteringsridt med skattejagt, hvor ryttere fra hele landet og i alle aldersgrupper kan deltage. 

– Vi har 130 tilmeldinger indtil videre. Der er både ryttere fra Tyskland og Norge, og så er der en lille rytter på 2,5 år med trækker, som har tilmeldt sig begivenheden, fortæller Malou Skovgaard, som er stævne- og aktivitetsformand i Roskilde Rideklub. 

Ridtet er inddelt i forskellige distancer, og på den selvvalgte ridetur skal man finde eksempelvis en bæk, noget rødt eller en anden udfordring, som deltagerne får af vide inden start. Rytteren tilrettelægger selv sin rute, og man kan både deltage på hest, for vogn og på kæphest. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi håber, at vores orienteringsridt kan glæde ryttere, som normalt ikke kører til stævne eksempelvis på grund af angst, mangel på transport eller andet. Her kan langt de fleste være med, og man må gerne tage turen i skridt med en trækker, siger Malou Skovgaard. 

Læs mere om Roskilde Rideklubs orienteringsridt her. 

Corona-ridt over hele landet 
Den sidste måned er der blevet oprettet flere og flere Facebook-begivenheder med samme tema - rid en tur sammen, hver for sig. 

På lørdag den 6. juni afvikles Corona-jagten, som er arrangeret af Sydhavs Rideklub. Her er der næsten 400 tilmeldinger. Igen har rytteren selv valgt distancen, og så modtager man en liste med "skatte" som man skal finde på sin ridetur. Alle kan være med.  

Se mere om Corona-jagten her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen