Luciana Diniz’ Winningmood pensioneret

15-04-2018 13:34

Charlotte Kondrup

Efter en lang og succesful karriere blev Winningmood lørdag aften pensioneret ved en ceremoni under World Cup-stævnet i Paris. Winningmood er blevet 19 år gammel, og nu er det blevet tid til at hellige ham til avlen

Copyright Ridehesten.com
Lucinda Duniz og Winningmood ved World Cup-finalen i Leipzig, 2011.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag havde springhesten Winningmood e. Darco/Cassini I (opdr. Harrie Theeuwes, Zandhoven) sin sidste tur på en stævnebane under portugisiske Luciana Diniz, hvor parret i deres sidste klasse – en CSI2* 140 cm klasse i Paris – red fejlfrit. Klassen blev passende vundet af Thibault Philippaerts på Jaimi van Dorperheide, som er et direkte afkom af Winningmood!

Winningmood startede sin internationale karriere under Ludo Philippaerts, inden han blev solgt til Edouard de Rothschild, hvor Luciana samtidig overtog tøjlerne tilbage i 2009. Luciana og Winningsmoods karriere har været fantastik. Bl.a. kan de kigge tilbage på at have vundet de to store Grand Prix'er i Wien og Madrid tilbage i 2015. 

Med Luciana i sadlen har Winningmood deltaget ved EM i Storbritannien i 2009, EM i Madrid i 2011, og de var også med til EM i Herning tilbage i 2013. Hele tre gange har Winningmood været med i en World Cup-finale – første gang i 2009 ed Ludo Philippaerts i sadlen, og efterfølgende i 2010 og 2011 med Luciana i sadlen. 

Luciana annoncerede Winningmoods pension på sin instagramside, hvor hun bl.a. skrev: ”Han er 19 år gammel, stadig med masser af energi, og han vil snart starte en ny fase i sit liv, hvor han kun skal fungere som avlshingst på Hares du Meautry i Deauville. Tror du, at en aktiv hest som ham vil være glad for sit nye liv?”. 

Hesten blev æret ved en ceremoni, hvor den symbolsk vis fik taget sadel og hovedtøj af og sluppet løs i arenaen. Se World of Showjumpings billedserie fra seancen HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen